Xavi Simons maakt indruk op Van Gaal: 'Hij kan een stap maken'

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal heeft gehint op een mogelijk WK-debuut van PSV-revelatie Xavi Simons. De negentienjarige aanvaller annex middenvelder maakt indruk op de training, hoewel Van Gaal vaag bleef of dat ook daadwerkelijk gaat leiden tot speeltijd in Qatar.

Xavi Simons maakt indruk op Van Gaal: 'Hij kan een stap maken'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Qatar
Qatar

Simons is bezig aan zijn eerste seizoen in de Eredivisie en neemt PSV regelmatig bij de hand. Dat leverde een uitverkiezing op in het keurkorps van Van Gaal, maar speeltijd kreeg Simons nog niet. Hij kan, samen met andere jonge selectiespelers, de hiërarchie echter opschudden, maakt de bondscoach andermaal duidelijk tijdens het persmoment richting de laatste groepswedstrijd van Oranje.

'Ik heb toevallig gezegd tegen Xavi dat hij een stap zou kunnen maken. Het is verder moeilijk voor mij waar te nemen omdat ik geen controleur ben. De kleedkamer is heilig, daar kom ik niet zo vaak.' Van Gaal baseert zich dus op wat hij wél kan zien. 'Wat ik kan zien is de training, hoe hij zich verhoudt daarin. En of hij lef toont of niet? Ik neem waar dat hij daarin een stijgende ontwikkeling doormaakt als speler. En dat hij probeert uit te voeren wat we van hem vragen.'

Zekerheid kon Van Gaal logischerwijs niet bieden aan Simons. 'Het hangt af van de wedstrijd of de stap die hij dichterbij is gekomen, ook daadwerkelijk voor een wisseling van de wacht zorgt. Het hangt ook af van hoe de tegenstander speelt.'

Hoe de tegenstande speelt is uiteraard beschreven op VI PRO.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Nederland - Qatar?
  • 83% Winst Nederland (8.103 stemmen)
  • 8% Gelijkspel (775 stemmen)
  • 9% Winst Qatar (922 stemmen)
Wereldkampioenschap

Stand Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.