Bondscoach Mexico gaat in op pijniging door Messi en prijst PSV'er Guti

Reacties

Bondscoach Gerardo 'Tata' Martino van Mexico weet dat hij met zijn elftal op de rand van uitschakeling staat op het WK in Qatar. De Argentijnse trainer zag hoe landgenoot Lionel Messi de nederlaag van de Mexicanen inleidde.

Bondscoach Mexico gaat in op pijniging door Messi en prijst PSV'er Guti
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
2 - 0
Mexico
Mexico

Messi opende na een uur de score voor Argentinië, dat tot die tijd verwikkeld was in een verhitte strijd met de Mexicanen. Na de openingstreffer kon de formatie van Martino, tussen augustus 2014 en juli 2016 nog bondscoach van Argentinië, in aanvallend opzicht geen vuist meer maken.

Martino stond voor het openingsdoelpunt op het punt om noodzakelijke wissels door te voeren. 'Het was een slijtageslag en Alexis Vega en Chucky Lozano konden niet meer verder. En juist op dat moment deed Messi ons pijn, ook al was hij tot dat moment niet gevaarlijk geweest voor ons doel', zei de bondscoach van Mexico tegen FOX.

PSV-gehalte
Met alleen nog een groepsduel met Saoedi-Arabië voor de boeg heeft Mexico een wonder nodig om nog de achtste finales te bereiken. Alleen bij een zege op Saoedi-Arabië maken de Mexicanen nog een kans. Bij een nederlaag van Polen tegen Argentinië moet Mexico met minimaal drie goals verschil winnen. Bij een zege van Polen op Argentinië volstaat een overwinning in het derde groepsduel. 'Zolang we nog een kans hebben, gaan we ervoor. Ja, het wordt wel erg moeilijk. De zeges van Polen en Argentinië hebben veel schade toegebracht.'

'We hebben ons tegen Argentinië een waardig tegenstander getoond, tegen een geweldige ploeg', aldus Martino, die voormalig PSV'er Andrés Guardado vlak voor rust geblesseerd zag uitvallen. 'Andrés liep een spierblessure op. Als je aanvoerder uitvalt, is dat een harde klap, maar Guti viel heel goed in.' Mexico sluit de groepsfase volgende week woensdag af tegen Saoedi-Arabië, dat ook nog kans maakt op de achtste finales.

Wereldkampioenschap

Stand Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.