Home Nieuws De opgelopen schade in Leeuwarden geanalyseerd: ‘Dit zijn beschamende dingen’

De opgelopen schade in Leeuwarden geanalyseerd: ‘Dit zijn beschamende dingen’

1782
0

PSV liep zaterdagavond in het hoge noorden flink veel schade op maar moet de pijlen alweer richten op het Europese toernooi.

Donderdagavond wacht immers de uitwedstrijd in Zwitserland tegen FC Zurich. Terug naar Leeuwarden, naar de desastreus verlopen zaterdagavond. Niet alleen de drie punten werden verloren maar ook een stukje imagoschade is het gevolg van de onvoorstelbare oor wassing tegen de nummer zeventien van de ranglijst. Cambuur wist thuis nog niet te scoren in dit Eredivisieseizoen maar tegen PSV konden er drie gescoorde doelpunten worden bijgeschreven.

In de verschillende tv-studio’s werd met het met veel verbijstering gade geslagen. De verschillende analisten wisten niet wat ze zagen. Marciano Vink keek afgelopen zaterdag met stijgende verbazing naar de pijnlijke 3-0 nederlaag van PSV tegen SC Cambuur. De analist van ESPN legt uit waarom PSV op defensief vlak tekort schoot.

PSV leed zaterdagavond in Friesland de tweede Eredivisie-nederlaag van het seizoen en dat was na de oor wassing tegen FC Twente een verassing. Vooral de manier waarop baarde opzien bij Vink maar ook bij collega-analisten als Bruggink en Perez. “Het was gewoon een aanfluiting. Er zijn dingen die constant terugkomen. Iedereen is de hele tijd een stap te laat, er wordt niet doorgedekt, er wordt niemand opgepakt en er wordt niet met elkaar gecommuniceerd. Dit hebben we in de voorbereiding al gezien”, aldus Vink bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend.

Na afloop van het duel haalde Vink flink uit naar het verdedigende aspect bij de ploeg van Ruud van Nistelrooij “Dit zijn beschamende dingen. Je had het hele team kunnen wisselen.”


Vorig artikelHeeft Guus Til na Ajax – PSV nog een prestatie van niveau geleverd? ‘Het was voor ons ook ontzettend verrassend’
Volgend artikelDe frustraties van Xavi Simons: ‘Ik denk gewoon dat hij heel erg teleurgesteld is in zichzelf’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in