Feyenoord struikelt bij NEC en laat kans om te stijgen liggen

Reacties

Feyenoord is er zondag niet in geslaagd om drie punten op te halen bij NEC. De ploeg van Arne Slot opende sterk in Nijmegen, maar liet na de gelijkmaker van Iván Márquez te weinig zien. Zodoende heeft de gehele traditionele topdrie dit Eredivisie-weekend niet gewonnen.

Feyenoord struikelt bij NEC en laat kans om te stijgen liggen
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Zaterdag gingen PSV (3-0 nederlaag bij SC Cambuur) en Ajax (1-1 tegen Go Ahead Eagles) al in de fout en Feyenoord hoopte zondag van die misstappen te kunnen profiteren. De Rotterdammers begonnen met dezelfde elf als tegen PSV ook goed en kregen de eerste kansen. Danilo had na een klein kwartier móéten scoren, maar kopte van dichtbij recht op NEC-doelman Jasper Cillessen, deze week nog uitgeroepen tot VI's Speler van de Maand September.

Een kleine tien minuten later werd Cillessen alsnog gepasseerd. Quinten Timber schoot vanuit de tweede lijn laag in de hoek raak, voor zijn tweede doelpunt van dit seizoen. De voorsprong van Feyenoord was verdiend en de bezoekers bleven ook na de goal de bovenliggende partij. De gelijkmaker van Márquez, die binnentikte na een voorzet van Oussama Tannane, kwam dan ook behoorlijk uit de lucht vallen.

© Pro Shots

Na het doelpunt van de NEC-verdediger kwam de wedstrijd er anders uit te zien. Het niveau van Feyenoord zakte en in het eerste kwartier van de tweede helft waren de beste kansen voor NEC. Tannane probeerde het na een fout van Justin Bijlow van afstand, maar schoot net over, en Dávid Hancko kwam net op tijd met zijn sliding om Landry Dimata te kunnen afstoppen. Dimata kon even later nét niet binnentikken.

Slot zag dat het niet goed ging en bracht met Sebastian Szymański, Santiago Giménez en Lutsharel Geertruida in een keer drie verse krachten binnen de lijnen. Oussama Idrissi, Danilo en Marcus Pedersen maakten plaats. De nieuwkomers kregen het niet voor elkaar om de Feyenoord-motor weer draaiende te krijgen en dus bleef het bij 1-1. Voor NEC betekende dat alweer het zesde gelijkspel op rij.

Na acht speelronden heeft Feyenoord nu zeventien punten verzameld. Daarmee staat de ploeg van Slot vierde, achter AZ (twintig punten), Ajax (negentien punten) en PSV (achttien punten). NEC vinden we met negen punten terug in de middenmoot.

De rapportcijfers:

NEC Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60-37
+23
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.