Grote opsteker voor Van Bronckhorst na wedstrijd tegen PSV

Reacties

James Tavernier heeft zijn contract bij Rangers FC verlengd, zo maakt de club woensdagavond bekend. De dertigjarige aanvoerder stond nog twee jaar onder contract op Ibrox, maar heeft bijgetekend voor een langere termijn. Rangers maakt niet bekend voor hoeveel seizoenen Tavernier precies is vastgelegd,

Grote opsteker voor Van Bronckhorst na wedstrijd tegen PSV
© Pro Shots

De contractverlenging is een grote opsteker voor Rangers, want Tavernier geldt als bepalende speler in de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. De rechtsback is een verkapte spelmaker bij de verliezend Europa League-finalist: hij koppelt zijn traptechniek aan een onwaarschijnlijk rendement voor een verdediger. Afgelopen seizoen eindigde hij zowel qua goals als assists in de dubbele cijfers.

© Pro Shots

Tavernier, die dinsdag negentig minuten meedeed tegen PSV (2-2) en de assist gaf bij de 1-1 van Antonio Colak, kwam in 2015 over van Wigan Athletic en speelde sindsdien 353 officiële wedstrijden voor Rangers. Daarin scoorde hij liefst 85 keer. In de zomer van 2018 werd hij door toenmalig trainer Steven Gerrard benoemd tot aanvoerder. In het seizoen 2020/21 mocht hij de kampioenstrofee optillen en werd hij verkozen tot Speler van het Jaar in de competitie.

Op de website van de Schotse topclub legt de Engelsman zijn keuze uit. 'Ik wil gewoon nog meer jaren hier doorbrengen en nu heb ik die zekerheid', geeft hij aan. 'Dit is een fantastische plek voor een voetballer. Ik kan niet wachten om erachter te komen wat de komende jaren in petto hebben. Ik ben hier gesetteld en mijn gezin ook, dus het was een no-brainer om mijn contract te verlengen.'

Rangers slaat rondom het Champions League-tweeluik met PSV een soortgelijke slag als de Eindhovense opponent deed. Tien dagen geleden verlengde Ibrahim Sangaré zijn contract bij de club tot medio 2027. Sangaré opende dinsdag de score in Glasgow.

In de vooruitblik op PSV - Rangers op VI PRO ging het uitgebreid over de bijdrage van James Tavernier bij Rangers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.