Negatief clubrecord dreigt voor PSV en Van Nistelrooij

Reacties

Hoewel PSV beslag wist te leggen op de Johan Cruijff Schaal, zes punten pakte in de eerste twee competitieduels en uitzicht heeft op de groepsfase van de Champions League, zal trainer Ruud van Nistelrooij niet met volle tevredenheid terugkijken op de seizoenstart. Hij zag zijn defensie liefst elf doelpunten tegen krijgen in de eerste zes duels onder zijn leiding en PSV wacht nog op de eerste clean sheet.

Negatief clubrecord dreigt voor PSV en Van Nistelrooij
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
2 - 2
PSV
PSV

In de afgelopen veertig seizoenen incasseerde PSV slechts één keer eerder minimaal elf doelpunten in de eerste zes officiële wedstrijden van een voetbaljaargang. In 2001/02, onder leiding van Eric Gerets, stond de teller op dertien tegentreffers na zes duels. De Eindhovenaren verloren toen onder meer met 3-1 bij Willem II (met keeper Ivica Kralj) en 4-1 in Nantes (Ronald Waterreus in het doel).

De elf tegentreffers staan in schril contrast met vorig seizoen, toen PSV slechts twee doelpunten moest slikken in de eerste zes wedstrijden. Joël Drommel werd in beide Champions League-kwalificatieduels met Galatasaray één keer gepasseerd, maar hield vervolgens de nul in de dubbele ontmoeting met Midtjylland en in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. Het zesde duel in die reeks was tijdens speelronde 1 van de Eredivisie, met Yvon Mvogo als verrassende doelman. Ondanks een clean sheet tegen Heracles Almelo moest de Zwitser zijn plek onder de lat daarna weer afstaan aan Drommel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De eerstvolgende wedstrijd van PSV is de return tegen Rangers, volgende week woensdag in Eindhoven. Mocht de ploeg van Ruud van Nistelrooij ook in de zevende wedstrijd er niet in slagen om de nul te houden, dan wordt een negatief clubrecord geëvenaard. In 1973/74 wist PSV geen clean sheet te pakken in de eerste zeven duels van het seizoen, de langste reeks voor de Eindhovenaren sinds de invoering van het betaald voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.