PSV maakt bijzondere afspraak met Sangaré: 'Clausule over jaar weer geldig'

PSV maakt bijzondere afspraak met Sangaré: 'Clausule over jaar weer geldig'

07-08-2022 12:26
122

PSV staat voorlopig niet meer machteloos als een geïnteresseerde club 37,5 miljoen euro biedt op Ibrahim Sangaré. De afkoopclausule is niet meer van kracht, tot de zomer van 2023.

PSV maakte zondagochtend bekend dat Sangaré een nieuw contract tot medio 2027 heeft ondertekend in het Philips Stadion. Enkele uren later bevestigt zaakwaarnemer Jean Musampa dat de afkoopclausule van 37,5 miljoen deze zomer én in de winter niet meer geldig is, waardoor PSV kan vragen wat het wil voor Sangaré. Vanaf 1 juli 2023 geldt wel weer een gelimiteerde afkoopsom met hetzelfde bedrag.

"Over een jaar treedt de clausule weer in werking", stelt Musampa in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. Sangaré kon naar Everton, Southampton, Crystal Palace en Nottingham Forest. "PSV heeft er alles aan gedaan om hem dit seizoen te behouden. Voor het geld hoeven we het niet te doen, want de aanbiedingen uit Engeland zijn even hoog als PSV nu betaalt. Dit is beter dan in Engeland spelen voor de veertiende en vijftiende plek."

Sangaré's zaakwaarnemer hoopt dat volgend jaar de Europese elite op de stoep staat voor de Ivoriaanse middenvelder. "We gaan proberen de stap naar de Europese top te zetten. Lukt dat niet, dat niet dan gaat hij naar de normale teams."