Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Zaakwaarnemer Ibrahim Sangaré: 'Vanaf volgend jaar weer clausule in contract'

7 augustus 2022 13:33 - ESPN
Foto: Pro Shots

[Update] Zaakwaarnemer Ibrahim Sangaré: "Vanaf volgend jaar weer clausule in contract"; image source: Pro Shots

Kiki Musampa, de broer van de zaakwaarnemer van Ibrahim Sangaré, heeft zondag bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN onthuld dat er daadwerkelijk clubs uit Engeland concreet waren voor de middenvelder van PSV. "Dat was Southampton, maar dat vond hij niet de geschikte club. Ook Everton wilde, maar daar twijfelde hij ook over", aldus Musampa. "Dat zijn clubs die niet zeker zijn in de Premier League en lopen het gevaar om te degraderen."

Voor Sangaré was het deze transferperiode bijtekenen of verkocht worden. "Hij heeft dus bijgetekend en dat was van PSV een heel goed bod", zo gaf Musampa aan. "Hij is nu de best betaalde speler."

Of de vertrekclausule ook uit het contract is gehaald, wilde de voormalig aanvaller niets over zeggen. "Ik weet niet of de club dat wel naar buiten wil brengen", zei hij daar lachend over.

Update 11:41: Zaakwaarnemer Jean Musampa heeft tegenover ESPN zelf gereageerd over de contractverlenging van Ibrahim Sangaré. De vertrekclausule van de middenvelder is slechts tijdelijk niet geldig. "Vanaf volgend jaar zal deze weer gaan gelden", aldus Musampa. "PSV heeft er alles aan gedaan om hem te behouden, want ze willen dit jaar kampioen worden. Ook voor ons is dit het beste. Voor het geld hoeven we het niet te doen, maar sportief hebben we bij PSV betere kansen."

Update 13:33: Het Eindhovens Dagblad meldt dat volgens goed ingevoerde bronnen ook na dit seizoen de afkoopclausule in het contract van Ibrahim Sangaré weer 37 miljoen euro zal bedragen. Inclusief alle bonussen, tekengelden en premies gaat hij nu richting de 4 miljoen euro per jaar verdienen. Indien een club volgend jaar uiteindelijk de transferclausule activeert zal PSV na aftrek van alle kosten netto ruim 25 miljoen euro overhouden aan de transfer.




Tags

sangare musampa espn activeert afkoopclausule aftrek bijtekenen engeland eredivisie everton goedemorgen kiki netto premies southampton tekengelden transferclausule

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Nou Cody nog een handtekening zetten en hij is niet meer de best betaalde speler. Het is hem gegund. Prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Heeft alles om een topper te worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Als de uefa echt financial fair play wil moeten clausules, van welk soort dan ook, verboden worden. Ik baal nog steeds enorm van hoe het toen met Angeliño bij ons is gegaan...
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat verbieden gaat toch in tegen iedere vorm van contractsvrijheid? Geen enkele club is overigens verplicht om zo’n clausule op te nemen, maar juist zulke clausules maken het mogelijk voor clubs als PSV om bepaalde spelers te krijgen/behouden. Als je zo principieel wil zijn, moet je ook transfersommen afschaffen. Veredelde mensenhandel is het.
+5/-0

 
IK begrijp het wel, maar het gaat nog altijd om drie partijen?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Rups bedoelt volgens mij dat het niet fair is dat er een terugkoopclausule was bij angelino, niet beseffende dat angelino zonder die clausule waarschijnlijk uberhaubt niet bij ons PSV zou hebben gespeeld.
+1/-0

1 jaar geleden
Helaas na 1 jaar toch weer clausule terug van 37 miljoen.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Er staat niet dat volgend jaar dezelfde afkoopsom (37 miljoen) gebruikt gaat worden maar ‘een’ gelimiteerde afkoopsom. Mag toch hopen op een hoger bedrag.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ook maar net op ESPN (goedemorgen eredivisie) het interview gezien met Jean Musampa en dacht daarin te horen dat het om dezelfde afkoopsom ging. Hopelijk heb ik dat dus verkeerd begrepen
+1/-0

1 jaar geleden
De vertrekclausule is slechts tijdelijk niet geldig,hoe zit het dan als er bv na Monaco een club komt die hem wil aantrekken?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dan kan PSV vragen wat ze willen, loopt hij niet voor 37m de deur uit.
Mag wel hopen dat de transfersom in het nieuwe contract verhoogd is. Anders wint de club er weinig mee, anders dan het moeilijker te maken om hem dit jaar te verkopen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Was even in de veronderstelling dat als er bv een heel mooie club zou komen die hem voor 35mln wil halen en Ibi er perse naar toe zou willen,Psv aan het kortste eind zou trekken.
Maar waarschijnlijker is inderdaad een hogere verkoop.
Het was laat gisteren en ben met me suffe kop ook nog niet helemaal bij zinnen,ha ha.
+2/-0

1 jaar geleden
Meest opvallende vind ik dat we het salaris aanbod van Southampton en Everton konden matchen, en dat ie toegeeft dat ie dus niet voor het geld naar zulke clubs hoeft (en daarom het sportieve hier prevaleert).

Geen idee of het salarisplafond opgekrikt is en om hoeveel het gaat, maar ben wel benieuwd naar de details.
+1/-0

1 jaar geleden
Het belangrijkste is dat de doelstelling van nieuwe spelers halen en onze toppers behouden al voor 90% gehaald is. Na dinsdag Cody nog even een verbeterd contractje laten tekenen en de transferzomer is wat mij betreft geslaagd. Zelfs als de oude clausule van Sangare over een jaar weer herleeft kan er nog een situatie ontstaan waarin clubs tegen elkaar opbieden. Als we ver komen in Europa, dan zou dat zomaar kunnen. Als we een ruk seizoen draaien en niemand zit op onze spelers te wachten, dan is 37 mio nog steeds een aardig bedrag, toch?
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Opbieden? Zo werkt dat niet met deze clausule.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ondanks een clausule kan de speler zelf nog bepalen naar welke club hij gaat. Of nie? Dan zou het toch zo kunnen dat een club over de gelimiteerde transfersom heen biedt?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Sangaré kiest de beste aanbieding voor hem en die club weet voor welk bedrag hij mag vertrekken. Waarom zo'n club dan meer zou betalen aan PSV, moet je even uitleggen.
+1/-0

1 jaar geleden
Dat die clausule niet verdwenen is of op z’n minst veel betere voorwaarden voor PSV bevat, is toch best een tegenvaller hoor. Wat een amateuristisch gebeuren van die zaakwaarnemer trouwens. Via je broer van alles naar buiten brengen, daar zelf ook op gaan reageren. Weinig professioneel allemaal.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als het inderdaad klopt dat hij komende zomer weer voor 37 miljoen gekocht kan worden zou dat heel teleurstellend zijn inderdaad. Bij goede prestaties van PSV en Sangaré dit seizoen is hij komende zomer misschien wel 50+ miljoen waard.
+1/-0

1 jaar geleden
Tja...ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Het is positief dat hij heeft bijgetekend uiteraard, maar financieel wordt PSV hier dus niets wijzer van. Dit is toch meestal wel een speerpunt bij dit soort contractverlengingen dacht ik toch.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zoals ik het verneem, slaagt PSV erin om Sangaré voor komend seizoen te behouden en z'n contract te verlengen. Alle andere voorwaarden zijn enkel gunstig voor de speler: stevig bedrag aan tekengeld, flinke salarisverhoging en na januari voor een bescheiden bedrag weg kunnen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik hoop dat er nog ergens wat addertjes zitten die niet naar buiten zijn gebracht. Anders zie ik het voordeel niet voor PSV, alleen dat hij dit jaar vrijwel zeker blijft. Das mooi natuurlijk, maar ik weet eerlijk gezegd niet of ik het mooi genoeg vind voor een dikke salarisverhoging. Vreemd hoor.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Doordat Sangare heeft bijgetekend is de kans op succes (landskampioen, behalen Champions League dan wel ver komen in Europa League) weer groter. Andere spelers liften dan mee op dit succes en worden ook meer waard. Dat na dit seizoen de transferwaarde weer op 37 miljoen wordt gemaximaliseerd is niet meer dan logisch, anders had Ibi ook niet bijgetekend. In verleden waren bij Gotze, Guardado en Moreno ook clausules opgenomen, anders hadden deze spelers ook nooit verlengd of waren ze niet naar PSV gekomen. Als Cody ook bijtekent, ook als PSV niet Champions League ingaat, is kans op prijzen nog groter.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wat een onzin, als je betaalt als Europese top, dan mag je eisen als Europese top, zie Ajax. Als hij nu bijtekend en 4 mio opstrijkt is alle risico aan zijde psv, slecht seizoen of blessure en doorbetalen tot 2027 dat absurde bedrag, uiterst vreemd als die clausule na dit seizoen weer van kracht zou zijn. Slechte onderhandelingen, dat zeg ik niet graag maar de prijs is erg hoog voor 1 seizoen extra.
+1/-0

 
Is PSV niks wijzer geworden dan?
Ik bedoel in het onderhandelen?
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage