Wat Sangaré zo belangrijk maakt bij PSV

Reacties

Op VI PRO blikten de clubwatchers terug op het afgelopen Eredivisie-seizoen door de beste speler van het seizoen te kiezen. Cody Gakpo werd door VI via het algemene klassement verkozen tot Speler van het Jaar, maar clubwatcher Marco Timmer lichtte Ibrahim Sangaré ook uit. En niet zonder reden. Zondag verlengde hij zijn contract in Eindhoven met twee jaar.

Wat Sangaré zo belangrijk maakt bij PSV
© Pro Shots

'De 24-jarige Ivoriaan heerste dit seizoen op het middenveld van PSV', schreef Timmer in zijn relaas. Hij viel niet alleen op vanwege zijn fysieke verschijning, maar ook met zijn verdedigende kwaliteiten. In zijn eerste seizoen bij PSV was het echter niet alleen hosanna. 'Sangaré viel destijds ook op omdat hij éénmaal in balbezit niet altijd de juiste voortzetting had en daardoor de ballen die hij zelf verloor weer moest veroveren.'

Sangaré heeft inmiddels flinke stappen gemaakt in de Eredivisie. PSV ging heel bewust aan de slag met de middenvelder en via zijn ontwikkeling snoerde Sangaré de criticasters de mond. Niet voor niets dat de interesse uit de Premier League (van clubs als Chelsea, Liverpool en Manchester United) de afgelopen maanden op gang kwam.

Op VI PRO lichtten we bij elke Speler van het Seizoen drie opvallende statistieken uit. Dat Sangaré uitblonk in tackles en intercepties was eigenlijk geen nieuws, maar vooral het derde, onderstaande punt zal Sangaré en de (individuele) trainers van PSV goed doen.

Ibrahim Sangaré in statistieken:

- Alleen Milan van Ewijk (65) en Bart van Rooij (64) noteerden meer succesvolle tackles in de Eredivisie dan Sangaré (61).
- Alleen Marco Rente (85) en Bram van Polen (75) kwamen tot meer succesvolle intercepties dan Sangaré (74).
- Geen speler bij PSV noteerde dit seizoen meer succesvolle passes naar de helft van de tegenstander dan Sangaré (984). Daley Blind, Orkun Kökçü, Jurriën Timber en Fredrik Aursnes zijn de enigen die de Ivoriaan op dat vlak aftroefden.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.