PSV geeft overduidelijk signaal af met binden van Sangaré

Reacties

PSV heeft een zeer belangrijke slag geslagen binnen de eigen selectie. Sterkhouder Ibrahim Sangaré blijft ondanks overweldigende interesse uit de Premier League in Eindhoven. De middenvelder verlengt zelfs zijn contract bij PSV, tot medio 2027.

PSV geeft overduidelijk signaal af met binden van Sangaré
© Pro Shots

De afgelopen maanden werd de belangstelling in Sangaré steeds concreter. Vooral vanuit Engeland werd er gekeken naar de sterke middenvelder uit Ivoorkust en dan ging het niet alleen om middenmoters. Chelsea, Liverpool en Manchester United zaten allemaal op de tribune voor Sangaré, wiens contract tot medio 2025 doorliep en een clausule bevatte. Ook Aston Villa, Leicester City en Newcastle United toonden eerder al interesse in de Afrikaan.

Tekst gaat verder onder tweet

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met deze contractverlenging verschaft Sangaré zijn club al vroeg in het seizoen heel veel duidelijkheid. 'Sinds de eerste dag voel ik me thuis, de manier waarop ik word ontvangen en hoe de mensen met me omgaan, maakt me heel blij', vertelt hij op de website. 'Ik wil met PSV kampioen worden en de Champions League halen.'

Sangaré heeft dit seizoen al de eerste prijs binnen met PSV: met hem in het veld werd de Johan Cruijff Schaal gewonnen door Ajax te verslaan. Ook in de eerste wedstrijd tegen AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League maakte Sangaré minuten. Door het 1-1 gelijkspel in Monaco moet PSV nog flink aan de bak om uitzicht te houden op deelname aan de groepsfase van het elitetoernooi. Het langere verblijf van Sangaré zal echter vertrouwen geven. Afgelopen zaterdag bleef Sangaré overigens negentig minuten op de bank tijdens de seizoensopener tegen FC Emmen.

Clubs hoeven zich dus niet meer te melden voor Sangaré deze zomer. Directeur voetbalzaken John de Jong: 'Het mag duidelijk zijn dat Ibrahim een interessante speler is voor veel clubs, daarom zijn we blij dat hij heeft gekozen om zijn contract te verlengen. We hebben met PSV de ambitie om ons ten opzichte van vorig seizoen te verbeteren en Ibrahim wil daar graag zijn bijdrage aan leveren. Daarom is het zo goed dat hij vroeg in augustus duidelijkheid geeft aan PSV.'

Voor De Jong zit het werk er rond de eigen selectie nog niet op. Sterspeler Cody Gakpo staat immers ook in de belangstelling van de Europese top. Gakpo speelde wel tegen FC Emmen en blonk direct uit. Na de wedstrijd sprak VI's Stef de Bont over de aanvaller en kwam Sangaré ook aan bod.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.