PSV kan krachten na rust sparen en boekt eenvoudige zege bij FC Emmen-rentree

06-08-2022 21:49 Laatste update: 21:50
222

PSV heeft zaterdagavond zonder moeite afgerekend met FC Emmen. Na 45 minuten was het duel in het Philips Stadion gespeeld, waardoor Ruud van Nistelrooij een aantal van zijn spelers rust kon geven in aanloop naar de return tegen AS Monaco: 4-1.

De PSV-trainer hield ten opzichte van de heenwedstrijd in Monaco Ibrahim Sangaré, Guus Til, Phillipp Mwene en Ismael Saibari op de bank. In de openingsfase beet Emmen, dat na een seizoen afwezigheid weer terug is op het hoogste niveau, van zich af. PSV was slordig, waardoor de ploeg van Dick Lukkien de eerste tien minuten de bovenliggende partij was. Na een flitsende counter, met Xavi Simons aan de basis, pakten de Eindhovenaren nog binnen twintig minuten de leiding via Johan Bakayoko.

Voor PSV was de openingstreffer de opmaat naar meer. Een kleine tien minuten later werd de marge al verdubbeld. Een inswinger van Philipp Max werd compleet verkeerd ingeschat door de Emmen-defensie, die zijn eigen keeper testte. Uiteindelijk was het Maikel Kieftenbeld die het laatste zetje gaf en naar alle waarschijnlijkheid aan het eind van het seizoen aan de haal gaat met de titel 'knulligste eigen goal van het seizoen'.

Cody Gakpo tekende nog voor rust voor de derde PSV-treffer en daarmee was de wedstrijd gespeeld. In het tweede bedrijf legde de Oranje-international direct aan voor zijn tweede Eredivisie-treffer van het seizoen, nadat hij ontsnapte aan de aandacht van de Emmen-verdediging. Armando Obispo, Max, Joey Veerman en Gakpo verlieten daarna het veld en mogen zich opmaken voor de return tegen Monaco. Ole Romeny bezorgde de Drentse club na ruim een uur de eretreffer.

Vlak voor tijd kon het Philips Stadion nog eenmaal op de banken staan. De Braziliaanse groeibriljant Sávio maakte voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht, maar kon in de korte tijd binnen de lijnen niets uitrichten. PSV treft dinsdag in eigen huis Monaco. De heenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Volgende week zaterdag spelen de Eindhovenaren de volgende Eredivisie-wedstrijd, in de Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles.