LIVE-discussie: Van Nistelrooij wijzigt op vier posities, Sávio kan debuteren

LIVE-discussie: Van Nistelrooij wijzigt op vier posities, Sávio kan debuteren

06-08-2022 18:59 Laatste update: 19:18
253

PSV opent het Eredivisie-seizoen thuis tegen FC Emmen. Ruud van Nistelrooij wijzigt zijn elftal ten opzichte van het duel met AS Monaco in de voorronde van de Champions League op vier posities.

De Eindhovenaren spelen aanstaande dinsdag de return tegen de Fransen, waardoor Van Nistelrooij een aantal spelers spaart. Ibrahim Sangaré zit op de bank. Guus Til, Phillipp Mwene en Ismael Saibari verschijnen ook niet aan de aftrap. Van Nistelrooij geeft Ki-Jana Hoever en Johan Bakayoko, die in de strijd om de Johan Cruijff Schaal geen sterke indruk maakten, een nieuwe kans tegen Emmen.

Xavi Simons staat voor het eerst in de basis bij PSV. De aanvallende middenvelder speelt achter Luuk de Jong en moet voor creativiteit zorgen. Sávio, die vrijdagavond zijn debuut voor Jong PSV maakte, zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Dat geldt nog niet voor Jarrad Branthwaite.

Bij Emmen staat Maikel Kieftenbeld, die na een langdurig avontuur in Engeland is teruggekeerd in de Eredivisie, in de basis. Dat geldt ook voor Richairo Zivkovic, die overkwam van Rode Ster Belgrado.

De opstellingen
PSV: Benítez; Hoever, Teze, Obispo, Max; Gutiérrez, Simons, Veerman; Bakayoko, De Jong, Gakpo
FC Emmen: Oelschlägel; Veendorp, Araujo, Veldmate, Hardeveld; Kieftenbeld, Vlak, Romeny; Bernadou, Mendes, Zivkovic