Sterk gewijzigd Monaco komt in aanloop naar PSV met de schrik vrij

Reacties

AS Monaco heeft in de aanloop naar het Champions League-duel met PSV een uitwedstrijd bij Strasbourg gewonnen. In de extra tijd werd de gelijkmaker van Strasbourg afgekeurd. Het was voor de Monegasken de eerste wedstrijd in Ligue 1.

© Pro Shots
Strasbourg
Strasbourg
1 - 2
Monaco
Monaco

Monaco begon met zes andere namen ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV. Ruben Aguilar, Jean Lucas, Gelson Martins, Sofiane Diop, Krépin Diatta en Breel Embolo begonnen in de basis.

Lang leek het erop dat de eerste helft doelpuntloos zou eindigen. Maar twee minuten voor het rustsignaal kon de uitploeg op voorsprong komen. Uit een hoekschop volleerde Diatta de bal op fraaie wijze in het doel: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust was het ook snel raak voor Monaco. Een fraaie aanval belandde via de doelman van Strasbourg voor de voeten van Sofiane Diop. Hij tikte de bal binnen, waardoor het duel beslist leek.

Maar de thuisploeg kwam nog wel terug in de wedstrijd. Thomas Delaine gaf de bal vanaf de rechterkant met zijn linkerbeen hoog voor op Habib Diallo, die de bal goed binnenkopte: 1-2. Strasbourg leek nog gelijk te maken, maar de tweede treffer van Diallo werd in de extra tijd van de wedstrijd afgekeurd.

PSV neemt het dinsdag om half negen op tegen AS Monaco. Het eerste duel eindige in 1-1. Joey Veerman maakte het doelpunt voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij, Axel Diasi scoorde voor Monaco.