Overzicht | Zes PSV’ers opgeroepen voor nationale elftal

Overzicht | Zes PSV’ers opgeroepen voor nationale elftal
2 min

De meeste spelers van de A-selectie van PSV genieten momenteel van een welverdiende vakantie. Voor een klein groepje laat die periode van rust nog even op zich wachten. Zes PSV’ers trekken de komende weken naar hun nationale ploeg om aldaar een aantal interlands te spelen.

Oranje
Cody Gakpo en Jordan Teze zijn door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal. Oranje speelt in de maand juni oefenduels tegen België, Polen en Wales. Gakpo speelde tot op heden vier interlands en maakte daarin een doelpunt. Teze kan de komende interlandperiode zijn debuut maken.

België Onder 21
De Belgische beloften zijn reeds geplaatst voor het EK U21 van volgend jaar. Maxime Delanghe is door de bondscoach opgeroepen voor het afsluitende kwalificatieduel tegen Schotland.

Doan & Gutiérrez
Ritsu Doan maakt deel uit van de 28-koppige selectie van Japan. Het team speelt oefenduels tegen Paraguay en Brazilië en neemt het in de halve finale van de Kirin Cup op tegen Ghana. Érick Gutiérrez is opgenomen in de selectie van Mexico. Zijn land speelt wedstrijden tegen Nigeria, Uruguay, Ecuador, Suriname en Jamaica.

Sangaré
Ibrahim Sangaré speelt met zijn geboorteland Ivoorkust een tweetal wedstrijden in de kwalificatiecyclus van de Afrikca Cup. Op 3 juni speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen Zambia, zes dagen later staat de uitwedstrijd in en tegen Lesotho op het programma.