Voormalig PSV'er Manolev neemt bij jeugdliefde afscheid als profvoetballer

Reacties

Stanislav Manolev (36) speelt zaterdagavond de laatste profwedstrijd in zijn carrière. Dat meldt zijn huidige club FC Pirin op de clubsite.

Voormalig PSV'er Manolev neemt bij jeugdliefde afscheid als profvoetballer
© Pro Shots

Pirin sluit het seizoen zaterdagavond af met een thuiswedstrijd tegen Botev Vratsa en daarin zal Manolev voor het laatst in actie komen. Manolev keerde in de zomer van 2020 terug bij de Bulgaarse club waar hij ook in de jeugdopleiding actief was.

Voor de 36-jarige Manolev komt er na zo'n negentien jaar een einde aan zijn profcarrìère. De 51-voudig Bulgaars international stond tussen de zomer van 2009 en maart 2014 onder contract bij PSV, dat hem in 2013 nog voor een half seizoen verhuurde aan Fulham.

De rechtsback kwam tot 121 officiële optredens voor PSV en was daarin goed voor zeven doelpunten en twaalf assists. In Eindhoven won Manolev de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. In maart 2014 liet de Bulgaar PSV achter zich voor een Russisch avontuur bij Kuban Krasnodar. Later kwam Manolev ook nog uit voor Dinamo Moskou, CSKA Sofia en Ludogorets, waarmee hij twee keer kampioen van Bulgarije werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.