NOS Voetbal

Titelverdediger Nederland onder 17 begint EK goed met overwinning op Bulgarije

Bekijk hier de samenvatting van Nederland onder 17 - Bulgarije

Het Nederlands elftal onder 17 jaar is het EK in Israël goed begonnen met een 3-1 overwinning op Bulgarije. Ondanks een vroege achterstand was Oranje de betere ploeg en toonden de talenten veerkracht door een achterstand goed te maken.

De afgelopen twee edities van het EK onder 17 werden afgelast in verband met de coronapandemie. De twee edities daarvoor werden gewonnen door Nederland, dat daarmee dus titelverdediger is.

Zwak begin

Al in de zevende minuut kwam het Nederland van bondscoach Mischa Visser achter door de Bulgaarse verdediger Martin Georgiev. Hij tikte volledig vrijstaand een indraaiende vrije trap binnen.

Het duurde even voor Nederland op stoom kwam, maar op het halfuur kwamen ze weer langszij dankzij Gabriel Misehouy van Ajax. Hij schoot met links raak in de verre hoek.

Nederland viert de 1-1

Na precies een uur spelen kwam Oranje op voorsprong. Isaac Babadi kreeg de bal aangespeeld op zestien meter van het doel en schoot in één keer via de binnenkant van de paal raak.

Daarna bleef Nederland de sterkere en kwam de ploeg niet meer in de problemen. Sterker nog, in de blessuretijd bracht aanvaller Jason van Duiven, speler van PSV, de marge op twee. Hij troefde een Bulgaarse verdediger af, sneed naar binnen en schoot via een verdediger raak.

Donderdag vervolgt Nederland het toernooi met een wedstrijd tegen Polen. Op zondag wordt de laatste wedstrijd in de groep gespeeld, dan kruist Nederland de degens met Frankrijk. Dat won met 6-1 de eerste wedstrijd van Polen.