Selectie en supporters genieten bij open training

Selectie en supporters genieten bij open training
5 min
PSV1

Supporters van PSV waren vandaag welkom op PSV Campus de Herdgang tijdens de open training van het eerste elftal. Veel van hen kregen de kans om hun favoriete speler te ontmoeten. Ook waren er speciale fotomomenten en werden er handtekeningen uitgedeeld. “Ik vond het gaaf om de spelers van dichtbij te zien. Ik ga wel regelmatig naar de wedstrijden, maar dan zijn de spelers heel ver weg. Nu zag ik ze van dichtbij en kon ik zelfs met hen op de foto”, aldus supporter Martijn (16).

'Götze is mijn grote voorbeeld'
Langzaam stroomt het trainingscomplex vol. Kinderen in PSV-shirts lopen aan de hand van hun ouders het terrein op. Ze verzamelen zich langs het veld. De kinderen mompelen enthousiast en gaan bij het hek staan. “Ik hoop dat ik vandaag Mario Götze zie. Hij is mijn favoriete speler”, vertelt Dean (11). Hij staat samen met zijn vriend Imme (11) bij het veld. Imme heeft een ander idool. “Ik wil graag op de foto met Marco van Ginkel. Ik speel zelf ook voetbal en hij is mijn grote voorbeeld.” Martijn (16) en Danny (19) zijn ook op de training aanwezig. De twee broers komen uit Deurne en zijn vandaag met de trein naar Eindhoven gekomen om hun helden te bekijken. “Ik vind het echt heel leuk om de spelers van dichtbij te zien”, aldus Martijn.

Ontmoeting
Het is 11.00 uur en de fans lopen naar de dranghekken. Raf (5) en Sep (7) staan vooraan. Voor Raf is het de eerste keer dat hij bij een training aanwezig is. Hij vindt het heel spannend.  “Ik hoop dat ik Cody Gakpo en Noni Madueke zie”, vertelt hij blozend. De twee broers gaan regelmatig naar de wedstrijden. Ze hebben thuis twee seizoenkaarten dus ze mogen om de beurt mee. De deur van de spelersruimte gaat open en de kinderen leunen naar voren om een glimp op te vangen. Hoofdtrainer Roger Schmidt komt aanlopen en begroet de fans. Na een paar minuten komt ook Maximiliano Romero naar buiten. De fans roepen enthousiast zijn naam. Langzaam verschijnt ook de rest van de selectie. Wanneer alle spelers op het veld staan, worden de dranghekken weggehaald. De fans nemen plaats langs het veld. Er worden veel foto’s gemaakt. Niels (18) geniet van de sfeer. “Ik vind het geweldig hier. Ik geef zelf ook voetbaltrainingen, maar dan aan kinderen bij een amateurclub. Ik vind het heel interessant om te zien hoe de trainingen van de echte profs eruitzien.”

Op de foto
Wim de Bruin staat samen met zijn kleinkinderen aan het veld. “Ik support de club al 35 jaar. Gelukkig zijn mijn kleinkinderen ook groot fan”, lacht hij. “Ze voetballen ook alle vier.” Phoxy loopt langs en begroet de fans. Een groep kinderen rent naar hem toe. Ze willen allemaal een handtekening of op de foto. Na een uur krijgen de fans een seintje dat ze op de foto mogen met Noni Madueke. De aanvaller is herstellende en traint daarom individueel.  De fans rennen naar het veld waarop Madueke traint. Ze vormen een rij langs het hek. De kinderen mogen één voor één op de foto en krijgen een handtekening. Zo ook Alain (8).  “Ik vond het heel leuk om hem te ontmoeten”, vertelt hij enthousiast na afloop. “Ik heb zelfs een handtekening gekregen.” Hij laat trots het papiertje met de krabbel zien. 

'Het is gelukt'
De training is afgelopen. De fans vormen een rij langs het veld. De spelers lopen langs en gaan met de kinderen op de foto. Ook Schmidt loopt langs. Roy (9) staat bij het hek en geeft zijn bal aan de hoofdcoach die er lachend een handtekening op zet. Hij pakt de bal glunderend aan en laat die aan zijn vader zien. “Kijk pap, het is gelukt!”

'Top dag'
Roan (14) draagt een bord vast met de tekst: “Mvogo, kann ich dein shirt haben”. Yvon Mvogo loopt langs en gebaart dat hij mee moet lopen. Roan haast zich, maar Mvogo verdwijnt in de kleedkamer. De fan blijft twijfelend achter. Na een paar minuten loopt een steward naar hem toe met de handschoenen. “Hij heeft ze ook nog voor je gesigneerd”, vertelt hij wanneer hij ze overhandigt. Roan glundert. “Ik ben hier zo blij mee. Ik ben zelf ook een keeper en hij is mijn grote voorbeeld. Het was een topdag.”