Speelsters terug na interlandperiode

Speelsters terug na interlandperiode
2 min
Vrouwen

Tien speelsters van PSV Vrouwen keren terug in Eindhoven na een interlandperiode. Anika Rodriguez maakte haar debuut voor het Mexicaans vrouwenelftal.

OranjeLeeuwinnen
In het kader van de WK-kwalificatie speelde de OranjeLeeuwinnen duels met Cyprus en Wit-Rusland. Janou Levels behoorde voor het eerst tot de selectie van bondscoach Mark Parsons.

Met Sari van Veenendaal in de basis wist Nederland eenvoudig af te handelen met Cyprus (0-8). Ook waren de Leeuwinnen te sterk voor het vrouwenelftal van Wit-Rusland (0-2). Joëlle Smits, voormalig ploeggenoot van Levels en Van Veenendaal, maakte tijdens de wedstrijd tegen Cyprus haar eerste interlanddoelpunt. De OranjeLeeuwinnen gaan na vier duels alleen aan de leiding in groep C.

Oranje O19
Voor de eerste EK-kwalificatieronde zijn maar liefst vijf PSV-speelsters in actie gekomen. Maxime Snellenberg en Jong PSV’ers Senna Koeleman, Zera Hulswit, Dieke van Straten en Shijona Martina speelden wedstrijden tegen hun leeftijdsgenoten van Oekraïne (4-1 winst), Oostenrijk (0-1 verlies) en Schotland (0-3 winst) in groep A1. Tijdens het duel met Oekraïne was Snellenberg twee keer trefzeker voor Oranje. Een week later wisten de Leeuwinnen met 0-3 af te rekenen met Schotland dankzij doelpunten van Koeleman (2x) en Martina. Door de twee zeges is Oranje Onder 19 door naar ronde 2 van de EK-kwalificatie.

Mexico
De Amerikaans-Mexicaanse Anika Rodriguez heeft haar debuut voor Mexico gemaakt. De PSV-speelster werd in de 82e minuut als invaller gebracht tijdens de oefeninterland tegen Argentinië. De Mexicanen wonnen met maar liefst 6-1.

België
Ook Julie Biesmans speelde tijdens deze interlandperiode WK-kwalificatiewedstrijden. Met België won de middenveldster van PSV ruim tegen Kosovo (7-0). In Oslo leed België een nederlaag tegen het sterke Noorwegen (4-0).

Belgie U23
Femke Bastiaen had tijdens de oefenwedstrijd tegen Engeland een basisplaats bij België Onder 23. De Britten wonnen met 0-1.

Na terugkeer op PSV Campus De Herdgang wacht aanstaande zondag 31 oktober om 12.15 uur het thuisduel met VV Alkmaar Vrouwen.