Transparent
Inloggen
Sluiten

Winst voor PSV in Oostenrijk nu al van groot belang

27 september 2021 23:48

Voor PSV staat er donderdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma. In Oostenrijk wacht voor de ploeg van Roger Schmidt een duel met Sturm Graz. De Oostenrijkers kenden een uitstekende week met ruime zeges tegen WSG Tirol, VfB Hohenems en Rapid Wien. De groepsfase begonnen ze met een nipte nederlaag tegen AS Monaco.

PSV speelde nog nooit eerder tegen Sturm Graz. In totaal speelde het negen keer een wedstrijd in Europees verband in Oostenrijk, waaronder de allereerste Europese wedstrijd ooit van een Nederlandse club. In 1955 bleek toenmalig Oostenrijks kampioen Rapid Wien met 6-1 veel te sterk. In totaal won PSV vier keer, speelde het eenmaal gelijk en verloor het ook vier keer. LASK was in 2019 de laatste Oostenrijkse tegenstander.

Sturm Graz is regelmatig actief in Europa. Eenmaal wist het een groepsfase door te komen. In het seizoen 2000/2001 eindigde het in de Champions League verrassend als groepswinnaar. In het seizoen 1983/1984 kwam het tot de kwartfinale in de UEFA Cup. Sturm Graz speelde drie keer tegen een Nederlandse club. In 1991 en 2018 waren ze niet opgewassen tegen respectievelijk FC Utrecht en Ajax, terwijl in 2000 Feyenoord werd geklopt in de voorronde van de Champions League.




Tags

graz oostenrijk sturm rapid wien allereerste feyenoord geklopt groepswinnaar hohenems lask monaco roger schmidt tirol uefa utrecht vfb voorronde wsg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage