Media-overzicht | PSV’ers laten zich niet uit het veld slaan

Media-overzicht | PSV’ers laten zich niet uit het veld slaan
4 min

Op zoek naar een wekelijks overzicht met de leukste, opvallendste en meest ontroerende verhalen over PSV, geschreven door externe media? Zoek niet verder. In dit mediaoverzicht wordt de wedstrijden van afgelopen weekend uitgebreid geanalyseerd.

Schmidt neemt Drommel in bescherming
Joël Drommel vertelde na de wedstrijd tegen Willem II zich de nederlaag aan te rekenen. De doelman had geen antwoord op een poging van Che Nunnely en baalde daarvan. “De moeilijkste wedstrijden van een keeper zijn die wanneer hij heel lang niks te doen hebt. Als je veel moet doen, groei je in een wedstrijd. Nu gebeurde dat niet”, aldus Drommel tegenover ESPN. “Ik maakte een hele grote fout. Ik wilde de ballen klemmen en hij glipte er doorheen. Dat is heel pijnlijk”, zo vertelt hij. Hoofdcoach Roger Schmidt nam zijn doelman in bescherming. “Het is een jonge doelman die nog aan groeien is. Hij heeft de afgelopen weken goede wedstrijden gespeeld waarin hij zich heeft ontwikkeld. Hij zag nu wat er in voetbal kan gebeuren. Dat is iets wat hij moet accepteren.”

 Bijzondere week Maxi Romero
Voor Maximiliano Romero was het een bijzondere week. Na bijna een jaar revalideren, maakte hij afgelopen week al zijn rentree bij Jong PSV. Vijf dagen later maakte hij ook minuten voor het eerste team. Roger Schmidt bracht hem in de 84e minuut in voor Philipp Max. “De invaller had de 2-2 nog op zijn schoen, maar ook hij wist niet meer te scoren”, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Uitblinker van Veenendaal
PSV Vrouwen heeft zondag de topper tegen FC Twente gewonnen met 2-1. “Mede dankzij een uitblinkende Sari van Veenendaal wint PSV van FC Twente”, zo meldt de NOS. De keeper bevestigt dat het geen makkelijke overwinning was. “Ik had genoeg te doen, Je maakt afspraken en stemt met elkaar af hoe je dat wil bereiken. Als je tijdens de tweede helft merkt dat dat plan toch niet werkt, moet je dat veranderen. We moesten ervoor zorgen dat we het achterin dicht hielden. Dat hebben we uiteindelijk goed genoeg gedaan, maar er valt nog wel veel te verbeteren”, aldus de keeper tegenover NOS.

Kuijpers terug in de basis PSV Vrouwen
Recordhouder Jeslynn Kuijpers maakte haar rentree in de wedstrijd tegen FC Twente. Vorig jaar scheurde ze haar enkelband af, waardoor zee een periode niet meer kon spelen. “Ik had gekozen voor een operatie. Je weet dat je er dan een tijd uit bent, maar de revalidatie ging sneller dan verwacht”, aldus de middenvelder in het Eindhovens Dagblad. Ook trainer Rick de Rooij bevestigt dat hij blij is dat ze weer op het veld staat. “Ze had zo hard getraind, ze verdiende het om te spelen. Ze was er helemaal klaar voor.”

Eerste doelpunt Luuk de Jong
Luuk de Jong maakte zondag zijn eerste doelpunt voor FC Barcelona. Dankzij een eerder doelpunt door Memphis stond Barcelona al met 1-0 voor tegen Levante. In de 14e minuut maakte de voormalig PSV-aanvoerder een treffer vanuit het midden van het strafschopgebied in de linkerbenedenhoek. Het werd uiteindelijk 3-0. Dit was de eerste keer in bijna een maand dat FC Barcelona een wedstrijd won in de Spaanse competitie. 

club