Doelpuntenmachine Sturm Graz houdt vaart op weg naar PSV

Reacties

Sturm Graz heeft een geslaagde generale achter de rug voor het Europa League-duel met PSV. Ook tegen Rapid Wien werd flink gescoord.

Doelpuntenmachine Sturm Graz houdt vaart op weg naar PSV
© Pro Shots
Rapid Wien
Rapid Wien
0 - 3
Sturm Graz
Sturm Graz

Sturm Graz laat zich in eigen land zien als een doelpuntenmachine. De eerste acht duels in de Oostenrijkse Bundesliga hadden 21 doelpunten opgeleverd, waarbij de 21-jarige Kelvin Yeboah met zes goals de meest trefzekere was.

De in Ghana geboren Italiaanse jeugdinternational onderstreepte zondag zijn status van topschutter. In de klassieker tegen Rapid Wien brak hij na ruim een uur de ban. Dankzij het voorbereidende werk van Otar Kiteishvili kon hij zijn zevende competitietreffer van het seizoen bijschrijven.

Het doelpunt bleek de voorbode van weer een doelpuntrijke wedstrijd van Sturm Graz. In de laatste twintig minuten voerde ploeg van trainer Christian Ilzer de score verder op. Jon Gorenc-Stankovic en invaller Ivan Ljubic bepaalden de eindstand op 0-3.

Toch was er bij Sturm Graz ook reden voor zorg. Jakob Jantscher moest halverwege de eerste helft al naar de kant. Vanwege spierproblemen werd de aanvaller gewisseld. Mogelijk mist hij daardoor ook de wedstrijd tegen PSV, dat donderdag in de Europa League Sturm Graz op bezoek krijgt.

UEFA Europa League

Stand Groep B UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Monaco
6
3
3
0
7-4
+3
12
2
Real Sociedad
6
2
3
1
9-6
+3
9
3
PSV
6
2
2
2
9-8
+1
8
4
Sturm Graz
6
0
2
4
3-10
-7
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.