PSV verslaat Twente, eerste zege voor Feyenoord is een feit

Reacties

PSV heeft zondag op eigen veld kampioen FC Twente verslagen. De 2-1 einduitslag was al voor rust bereikt.

© Pro Shots
In dit overzicht volgen we alle ontwikkelingen uit de vierde speelronde van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.
PSV
PSV
2 - 1
FC Twente
FC Twente

De gasten kwamen nog wel op voorsprong. Fenna Kalma schoot haar strafschop raak, ook Oranje-sluitpost Sari van Veenendaal kon daar niets aan doen. Een kwartier later was het aan de andere kant raak en ook dit keer was er sprake van een benutte penalty. Desiree van Lunteren voltrok het vonnis.

PSV kwam na een half uur op voorsprong. Al vallend kopte Anika Rodriguez binnen. Twente ging na rust op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Daardoor staat PSV na drie duels op zeven punten. Twente heeft een duel meer gespeeld en een punt minder.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
3 - 0
ADO Den Haag

PEC Zwolle had zich vrijdag alleen aan kop in de Pure Energie Eredivisie genesteld. De Overijsselse ploeg was te sterk voor ADO Den Haag. Marushka van Olst, Moïsa van Koot en Evi Maatman maakten na rust het verschil voor PEC Zwolle.

Alkmaar
Alkmaar
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

De vrouwen van Feyenoord hebben vrijdag hun eerste overwinning begroet. Na twee remises moest Alkmaar eraan geloven. De basis voor het historische succes werd in het eerste kwartier gelegd, waarbij Sophie Cobussen een hoofdrol vervulde. Ze was met twee goals verantwoordelijk voor de Rotterdamse bliksemstart.

Charlotte Hulst verkleinde voor rust nog wel de Alkmaarse achterstand. In de tweede helft slaagde geen van beide ploegen erin te scoren, zodat na het laatste fluitsignaal de vrouwen van Feyenoord hun eerste overwinning ooit konden vieren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax
Ajax
2 - 1
sc Heerenveen

SC Heerenveen heeft op bezoek in Amsterdam de ongeslagen status moeten inleveren. De vrouwen van Ajax sloegen kort na rust voor de eerste keer toe. Chasity Grant sloeg een bres in de Friese defensie. In het laatste kwartier leek Roos van der Veen met een schot van afstand een nederlaag voor SC Heerenveen te voorkomen. Eshly Bakker zorgde in de laatste minuut voor de Amsterdamse vreugde.