Willem II-uitblinker Wellenreuther: 'Mooi dat de fans mijn naam scanderen'

Reacties

Timon Wellenreuther was zaterdag de grote uitblinker bij Willem II bij de overwinning op PSV (2-1). De Eindhovenaren kregen kans na kans in Tilburg, maar wisten de Duitse doelman slechts één keer te passeren.

Willem II-uitblinker Wellenreuther: 'Mooi dat de fans mijn naam scanderen'
© Pro Shots
Willem II
Willem II
2 - 1
PSV
PSV

Waar PSV-collega Joël Drommel na afloop de schlemiel was vanwege zijn fout bij de beslissende goal van Ché Nunnely, daar werd Wellenreuther door de supporters in het Koning Willem II-stadion luidkeels toegezongen. De Duitser werd deze zomer door Willem II op huurbasis overgenomen van Anderlecht, dat hem ruim een jaar geleden transfervrij overnam van de Tricolores.

Wellenreuther stond eerder al van 2017 tot 2020 onder contract bij Willem II. De voormalig doelman van Schalke 04 bleef de nuchterheid zelve na zijn sterke optreden. 'Het was een goede wedstrijd, maar van het hele team. Ik ben vooral gelukkig dat ik het team kon helpen', zei Wellenreuther bij ESPN. 'De druk van PSV was enorm, maar we toonden onze teamspirit en die is geweldig. We deden het uiteindelijk perfect.'

De goalie is blij dat Willem II hem deze zomer weer oppikte bij Anderlecht, waar hij niet verzekerd was van een basisplaats. 'Ik ben heel gelukkig dat ik hier terug ben. Het is mooi als de supporters mijn naam gaan scanderen. Ik ben heel trots dat ik een speler ben van deze club', aldus Wellenreuther, die met Willem II na de zege op PSV de tweede plaats in handen heeft.

Beide benen op de grond
Willem II-trainer Fred Grim maakte zijn team een groot compliment voor hun vechtlust, maar zag ook dat PSV te weinig kreeg voor het vertoonde spel. 'PSV was veel beter en we kregen in de eerste helft geen grip op hun spel. Vlak voor rust gingen we man op man spelen op het middenveld en vanuit een 4-4-2 opstelling kregen we meer grip op de wedstrijd', aldus Grim.

'In de sport tellen soms ook andere wetten. We hebben hard gewerkt en veel meters gemaakt. Wat dat betreft geef ik mijn ploeg een groot compliment', vertelt de oud-keeper van Ajax die zag dat Wellenreuther Willem II meerdere keren op de been hield. 'Timo heeft nu weer laten zien waarom we hem teruggehaald hebben. Er wordt weleens gezegd dat ik iets te nuchter ben, maar ook na vandaag moeten we met beide benen op de grond blijven staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.