PSV breekt contract Obispo open

PSV breekt contract Obispo open
2 min
PSV1

PSV heeft het contract van Armando Obispo opengebroken en verlengd tot en met de zomer van 2025. De 22-jarige verdediger zette vrijdagavond zijn handtekening onder een nieuw PSV-contract.

Doorbraak
De uit Boxtel afkomstige Obispo beleeft dit seizoen het jaar van zijn doorbraak bij PSV. Van alle selectiespelers kwam de centrale verdediger tot nu toe het vaakst in actie voor de club, waarvoor hij al sinds 2006-2007 speelt. Obispo, van dezelfde lichting als teamgenoten Cody Gakpo en Jordan Teze, begon destijds in de F1 en doorliep alle hogere jeugdelftallen om in het seizoen 2016-2017 zijn debuut als prof bij Jong PSV te maken. Een seizoen later debuteerde Obispo in PSV 1. Na een seizoen op huurbasis bij Vitesse maakt hij sinds 2020-2021 vast onderdeel uit van de A-selectie. Afgelopen jaar kwam hij door blessureleed tot vijf optredens namens PSV. Dit seizoen staat de teller op negen wedstrijden.

De Jong: ontwikkeling tekent mentaliteit
Directeur Voetbalzaken John de Jong is blij dat de Brabander zijn toekomst aan PSV verbonden heeft en looft de ontwikkeling van Obispo. “Armando is erg sterk aan het seizoen begonnen nadat hij zich vorig jaar tot zijn eigen teleurstelling nog moest terugknokken van een zware blessure, die hem lange tijd aan de kant hield”, reageert De Jong. “Dat tekent zijn mentaliteit. De ontwikkeling die hij sindsdien doormaakt en eerder al liet zien, maakt ons binnen PSV trots. Het past binnen onze filosofie om hem hiervoor te belonen.”

Obispo: veel vertrouwen
Voor Obispo voelt het contract als een volgende stap in zijn loopbaan bij de club. “Hier spreekt erg veel vertrouwen van uit”, zegt hij. “Ik sta nog aan het begin van mijn tijd hier bij PSV. Het is de eerste keer dat ik meerdere wedstrijden achter elkaar speel. Daar hoopte ik vorig seizoen al op, maar dat ging vanwege een blessure niet door. Het was een moeilijk jaar, maar ik ben terug en klaar voor nieuwe stappen bij PSV."