©  ISOPIX

PSV, met Yorbe Vertessen als invaller, wint nipt tegen Go Ahead Eagles

PSV, waar landgenoot Yorbe Vertessen invaller was, kon op speeldag zes in de Eredivisie maar nipt een gelijkspel vermijden tegen promovendus Go Ahead Eagles.

Bron: BELGA

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen Feyenoord had PSV het opnieuw moeilijk. De jongens uit Eindhoven begonnen nochtans goed aan de wedstrijd. Cody Gakpo scoorde na 15 minuten al de openingstreffer.

Tien minuten na de rust kon Inigo Cordoba de bordjes gelijkzetten voor de Eagles. In minuut 70 werd Yorbe Vertessen voor de leeuwen gegooid. Hij zag hoe Marco van Ginkel (86.) alsnog de 1-2 eindstand op het bord kon zetten. Ondanks de zege blijft PSV wel tweede in de stand, vlak na Ajax.

Weinig spanning in de wedstrijd tussen NEC en Utrecht. Utrecht, met de jonge Belg Othman Boussaid in de basis, won comfortabel met 0-3. De doelpunten kwamen op naam van Ramselaar (7., 79.) en Douvikas (67.). Boussaid gaf de assists voor de eerste twee doelpunten. Bij NEC was Jonathan Okita basisspeler. Utrecht staat na zes speeldagen vierde.