Van Ginkel kopt PSV in slotfase naar winst in Deventer

3 min
PSV1

In een spannende wedstrijd tegen Go Ahead Eagles kwam PSV als winnaar uit de bus. Met 1-2 werd gewonnen in Deventer. In de slotminuten bepaalde Marco van Ginkel de eindstand.

Openingsgoal
De Eredivisie ging voor PSV weer door in Deventer. Na het puntenverlies tegen Feyenoord was er iets om goed te maken. Na een aantal slordige minuten wist de ploeg de draai te vinden. De eerste uithaal kwam van het schoeisel van Noni Madueke die een poging in de verre hoek deed, voorlangs het doel. Uiteindelijk was het Cody Gakpo met het cruciale moment. Eran Zahavi wist de verdediging van Go Ahead Eagles te splijten met een scherpe pass. Gakpo ving de bal op en haalde ijskoud uit voor de openingsgoal. Ook Joël Drommel was er goed bij. De thuisploeg kwam nog tot een grote kans maar de doelman had een ijzersterke redding in huis.

Geen verruiming
PSV zette een tandje bij na de voorsprong. Een dubbele kans kwam via Ritsu Doan. Hij haalde uit maar zag zijn inzet gekeerd worden. Gelijk daarna gaf de Japanner een zeer fraaie voorzet op het hoofd van Zahavi, die net naast kopte. Ook Madueke deed weer een waardige poging met een kiezelhard schot van afstand. De voorsprong was niet comfortabel genoeg voor PSV. De Deventerse ploeg liet zichzelf af en toe zien met waardige pogingen. Een verruiming van de voorsprong was wenselijk, maar kwam niet meer in de eerste helft.

Tegentreffer
PSV verscheen in de tweede helft met een nieuwe strategie na twee wissels. Het aanvallende overwicht viel de Eindhovense kant op. Na een aantal voorzetten en combinaties leek het wachten op een goal voor PSV. Toch kwam tegen de keer in het doelpunt van de andere kant. Uit een lastige hoek werd in de bovenkant van het net geschoten door de thuisploeg, onhoudbaar voor Joël Drommel. De voorsprong glipte uit handen.

Alles of niets
In de slotfase was het alles of niets. Een aantal aanvallende wijzigingen moesten het verschil maken. Yorbe Vertessen, een van die invallers, kwam dichtbij een treffer na een felle uithaal richting de verre hoek. Het schot vloog het doel voorbij. Ook invallers Davy Pröpper en Jordan Teze deden pogingen van afstand die het net niet wisten te vinden. In de slotminuten maakte Marco van Ginkel het verschil. Een hoekschop van Cody Gakpo viel perfect op het hoofd van de aanvoerder die knap binnenkopte. Het nodige doelpunt lag in het net, nu was het een kwestie van de voorsprong behouden. De thuisploeg maakte het spannend in de slotminuten, van heel dichtbij mocht aangelegd worden voor een vrije trap, maar die vloog ruim over het doel. Na tien minuten nagelbijten in de laatste fase mocht PSV drie punten bijschrijven.