Home Nieuws Turkse media schamen zich voor krachtsverschil tussen PSV en Galatasaray

Turkse media schamen zich voor krachtsverschil tussen PSV en Galatasaray

1438
0

Turkse media en Galatasaray prominenten zijn erg geschrokken van de wedstrijd tussen PSV en hun favoriete club.

Ook Wesley Sneijder gaf woensdagavond na afloop van de forse nederlaag van de Turkse topclub al aan erg geschrokken te zijn van het niveau van zijn voormalige werkgever. Die mening wordt gedeeld door de Turkse kranten daags na de galavoorstelling van PSV tegen de Turkse nummer twee. De Turkse kranten zijn niet te spreken over de 5-1 nederlaag en benoemen een aantal pijnpunten. Tegelijk voorziet het Turkse journaille nog meer problemen voor Galatasaray.

Habaturk denkt dat de problemen bij Galatasaray dieper zitten. Het medium wijst naar het slechts geregelde trainingskamp voor het eerste treffen met PSV. ‘Geen orde, geen plan, geen wedstrijdanalyse. Geen voorbereiding. Dan is er niemand anders verantwoordelijk dan de trainer, Terim. Er kan niet gezegd worden dat er transfers niet zijn doorgegaan, of iets in die richting’, zo wijst Habaturk naar boegbeeld Terim.

Het grotere voetbalmedium Fanatik wijst naar de blunders van doelman Fernando Muslera. ‘Het was een aardbeving die iedereen in shock bracht’, klinkt het. Milliyet schaamt zich voor het niveau van Galatasaray op bezoek in het Philips Stadion en wijst naar de rest van Europa, zo meldt het medium in een kritisch artikel. ‘Turkse trainers kunnen de veranderingen in het Europese voetbal niet bijbenen. Het mondiale voetbal is de laatste jaren in een stroomversnelling terechtgekomen. Internationale ploegen vliegen, wij lopen’, stelt de krant vast. ‘Spelers van de topclubs lopen zo snel als een hazewindhond. Die van ons zijn, op een paar uitzonderingen na, zo zwaar als een steen.’

Ook diverse oud-spelers van Galatasaray konden hun ogen niet geloven woensdagavond en halen op sociale media uit naar de club, haar schuldenlast en beleid.


Vorig artikelGeorginio Wijnaldum gearriveerd in Parijs, bekijk de beelden
Volgend artikelKranten en media loven sterk PSV maar concluderen eensgezind: Voor Mo Ihattaren is geen plaats

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in