Home Nieuws Denzel Dumfries maakt in heel Europa indruk: ‘Dumfries steelt harten voetbalfans’, ‘Sensatie...

Denzel Dumfries maakt in heel Europa indruk: ‘Dumfries steelt harten voetbalfans’, ‘Sensatie Dumfries’

682
0

Na de zege van Oranje op Oostenrijk richten de buitenlandse media de pijlen op Denzel Dumfries.

PSV’s aanvoerder is in voetbalminnend Europa meer dan hot op dit moment. Vrijwel alle buitenlandse media wijzen naar de energieke, fitte en krachtig spelende rechtervleugelverdediger, die het begrip wingback een nieuwe dementie heeft gegeven.

De Nederlandse media zijn nog nog niet helemaal om wat het spel van Dumfries aangaat. Met name de Telegraaf bij monde van Valentijn Driessen snapt weinig van de lofzang rond de aanvoerder van PSV. ‘Buitenlandse media hebben er gewoon minder kijk op. De Nederlandse media zien Dumfries al een paar jaar langs de zijlijn rennen en dat pakt nu toevallig goed uit. Het is wel tegen Oostenrijk en Oekraine. Landen als Frankrijk en Portugal spelen heel anders tegen Nederland’, aldus Valentijn Driessen in zijn commentaar na afloop van Nederland – Oostenrijk.

Spaanse, Engelse, Belgische, Franse en Duitse media zagen een excellerende Dumfries en noemen de PSV’er bij nama en toenaam.

‘Denzel Dumfries, het was niet de hoofdrolspeler waar Nederland op had gerekend, maar de rechtsachter van PSV mist alleen nog een cape die bij zijn oranje uitrusting past’, schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws op de website.

De Britse BBC sprak over een ‘prima prestatie’ van Dumfries, de Spaanse sportkrant Marca noemt Dumfries een van de verrassingen van dit EK. Ook in het land van de wereldkmapioen maakte Dumfries indruk. Zo noemt L’Equipe Dumfries een van de revelaties van het EK en El Mundo Deportivo spreekt van een sensatie.

 


Vorig artikelMarco van Ginkel is officieel PSV’er; PSV en van Ginkel akkoord over nieuw contract
Volgend artikelRomero in Italië voor afronden transfer, Udinese verkiest Romero boven Sydney van Hooijdonk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in