Media-overzicht: Dumfries steelt de harten van Europa

Media-overzicht: Dumfries steelt de harten van Europa
5 min
PSV1

Op zoek naar een wekelijks overzicht met de leukste, opvallendste en meest ontroerende verhalen over PSV, geschreven door externe media? Zoek niet verder. Dit is het media-overzicht van PSV met daarin ditmaal veel aandacht voor de glansrol van Denzel Dumfries, een oud-PSV’er die stopt met voetballen en Champions League-tegenstander Galatasaray.

Dumfries maakt naam in Europa
Met PSV-collega Donyell Malen als aangever, was Denzel Dumfries donderdagavond voor de tweede keer trefzeker op het EK. De 25-jarige rechtsback is daardoor momenteel een veel besproken speler, ook in de buitenlandse media. VI heeft alles even op een rijtje gezet. Zo noemt L'Equipe Dumfries een van de revelaties van het EK en El Mundo Deportivo spreekt van een sensatie.

De vliegende back
Naast zijn goal die het Oostenrijkse lot bezegelde was hij ook belangrijk bij de rake strafschop van Memphis. In de 11e minuut was het namelijk Dumfries waar een overtreding op werd gemaakt waarna de VAR een strafschop adviseerde. De NOS zag ‘vliegende back’ Dumfries zodoende opnieuw een glansrol vervullen. 

Familie-app Dumfries ontploft
Johan Dumfries – de oom van – vertelt in het Eindhovens Dagblad dat het hem zondag niet lukte om te slapen nadat zijn neefje had gescoord tegen Oekraïne. “De familie-app bleef maar rammelen en ik heb nauwelijks geslapen. Om wat af te koelen, heb ik thuis nog even de wedstrijden in het toernooi om de Copa America opgezet”, aldus de fervent PSV-supporter.

PSV-watcher Timmer over loting tegen ‘Gala’: PSV geen underdog
PSV treft Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League. Woensdagmiddag was de loting waar het ook gekoppeld had kunnen worden aan Rapid Wien en FC Midtjylland. PSV-watcher Marco Timmer spreekt van de meest ongunstige loting. “PSV hoeft zichzelf niet in een underdogpositie te schuiven, want ze zijn ongeveer gelijkwaardig. Al zijn de Turken zeker de moeilijkste tegenstander die ze hadden kunnen treffen”, zegt hij op de website van zijn werkgever.

Vraagtekens bij Galatasaray: ‘selectie nog niet rond’
Het ED meldt ondertussen dat er bij Galatasaray nog veel moet gebeuren in aanloop naar het tweeluik. “Moet PSV bang zijn van Galatasaray? Het Turkse clubvoetbal heeft betere tijden gekend,”  zo schrijft het dagblad. “Bij Galatasaray, waar onder anderen Ryan Babel en Ryan Donk spelen, lopen veel contracten af en is de selectie voor komend seizoen nog een groot vraagteken.”

Hiljemark stopt met voetballen
Oud-PSV’er Oscar Hiljemark heeft op Instagram aangekondigd te stoppen met voetbal. De 28-jarige middenvelder hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen wegens slepend blessureleed. De Zweed speelde, na zijn periode bij PSV, nog voor Palermo, Genoa, Panathinaikos, Dinamo Moskou en Elfsborg. Hij zegt ongelofelijk veel zin te hebben in zijn nieuwe rol als assistent-trainer. 

Uneken aan de slag bij RKC Waalwijk
Peter Uneken gaat bij RKC Waalwijk aan de slag als assistent-trainer. De 49-jarige oefenmeester stond de afgelopen zeven seizoenen onder contract bij PSV, waarvan de laatste twee als trainer van de beloften. Het ED meldt dat er veel belangstelling was voor Uneken die afgelopen seizoen met Jong PSV als beste jong-ploeg eindigde in de Keuken Kampioen Divisie. In Waalwijk gaat hij de kersverse trainer, Joseph Oosting, ondersteunen.

Hoe Marko Arnautovic bijna PSV’er was
Het had niet veel gescheeld of Marko Arnautovic was PSV’er geweest. Dat vertelt oud-directeur Tiny Sanders in het ED. In de lente van 2011 ging hij, samen met Marcel Brands, langs bij de Oostenrijkse sterspeler, die op een zijspoor was beland in Bremen. “Het was zo'n mooie avond dat we er alle vertrouwen in hadden”, aldus Sanders over de zo goed als beklonken deal. Een blessure bij Werder-icoon Claudio Pizarro gooide twee dagen later echter roet in het eten.

Zinchenko kijkt met goed gevoel terug op PSV-tijd  
Voor de groepswedstrijd tegen Oranje was Oleksandr Zinchenko weer even terug in Nederland. In de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd vertelde hij over zijn verblijf bij PSV. “Dat seizoen heeft mijn carrière een enorme duw in de rug gegeven”, zei Zinchenko die bij Manchester City is uitgegroeid tot een vaste waarde. “Het was mijn eerste kennismaking met het Europese voetbal, die ervaring was zeer waardevol voor mij. Ik denk met een warm gevoel terug aan Nederland en de Nederlandse competitie.”