De Mos windt er geen doekjes om en heeft advies voor PSV-duo: Direct doen!

De Mos windt er geen doekjes om en heeft advies voor PSV-duo: "Direct doen!"

16-06-2021 17:53
94

Aad de Mos heeft de transferroutes voor Donyell Malen en Denzel Dumfries al uitgestippeld. De analyticus ziet de PSV-spits graag naast Erling Braut Haaland bij Borussia Dortmund, terwijl hij Internazionale de ideale stap voor Dumfries vindt.

In EK LIVE, de online talkshow van Voetbal International, reageert De Mos op de transfergeruchten rondom het PSV-duo. "Hij is goed in de kleine ruimte en heeft een hoge handelingssnelheid. Dortmund past dus goed bij hem. Met Haaland om hem heen, dat zou geweldig zijn", aldus De Mos over Malen, voor wie Borussia Dortmund dertig miljoen euro over zou hebben. Dat Dortmund, vorig seizoen derde in de Bundesliga, geen absolute topclub is, ziet de analyticus juist als een voordeel voor de PSV'er. "Malen is ook nog geen Europese top, daar moet hij nog even wat voor laten zien. Dortmund is daar een uitstekende club voor."

Voor Dumfries lonkt een stap naar de Premier League of Serie A. Internazionale en Everton zijn in de race voor een handtekening van de matchwinner tegen Oekraïne. Met een mogelijk vertrek van Achraf Hakimi bij de Italianen in het achterhoofd weet De Mos wel waar Dumfries heen moet. "Direct doen!" Volgens De Mos is de rechtsback geboren voor een 5-3-2 systeem van Inter, waarin hij als 'wingback' kan fungeren. "Dat kan hij. Als hij het bij Oranje zo kan invullen, lukt dat bij Inter ook", besluit De Mos.