Van Veenendaal en Nouwen in Olympische selectie

Van Veenendaal en Nouwen in Olympische selectie
2 min
PSV1

PSV’ers Sari van Veenendaal en Aniek Nouwen zijn definitief opgenomen in de 18-koppige selectie voor de Olympische Spelen in Tokio. Vertrekkend topscorer Joëlle Smits, dit seizoen goed voor 30 goals in het PSV-shirt, staat stand-by en traint voorlopig nog mee.

Bondscoach Sarina Wiegman heeft achttien spelers plus vier reserves opgenomen in de selectie van de OranjeLeeuwinnen voor de Olympische Spelen in Tokio. De spelersgroep telt PSV’ers Sari van Veenendaal en Aniek Nouwen, het wordt voor Nouwen haar eerste eindtoernooi met Oranje alvorens ze naar Chelsea vertrekt. Nederland treft in de groepsfase van het Olympisch voetbaltoernooi achtereenvolgens Zambia (21 juli), Brazilië (24 juli) en China (27 juli).

Interlandperiode voor PSV’ers
Bij Australië zijn Kyah Simon en Amy Harrison nog in de race voor de Olympische selectie. Zij speelden afgelopen week oefenduels in en tegen Denemarken (3-2) en Zweden (0-0). De 18-koppige Olympische selectie wordt op korte termijn bekend.

Voor middenvelder Julie Biesmans begint de zomerstop nu officieel na de interlandweek met België. Biesmans speelde met de Red Flames tegen Spanje (3-0) en Luxemburg (0-1). Keepster Cecilia Santiago kwam in actie met het Mexicaanse elftal tijdens een vriendschappelijk duel tegen Japan (5-1), alvorens ze terugkeert naar haar vaderland na haar afscheid bij PSV.