Home Nieuws In PSV tijdperk Tiny Sanders – Marcel Brands was Marko Arnautovic op...

In PSV tijdperk Tiny Sanders – Marcel Brands was Marko Arnautovic op een haar na PSV’er

549
0

Marcel Brands en Tiny Sanders stapten in 2011 in de auto naar Bremen om de Oostenrijkse spits Marko Arnautovic naar Eindhoven te transfereren.

Echter kwam het niet zover. In gesprek met het Eindhovens Dagblad doen Fred Rutten en Tiny Sanders uit de doeken hoe PSV de Oostenrijkse spits mis liep. Het betrof de jaargang dat PSV en de gemeente Eindhoven een veel besproken deal positief wisten in te richten en af te ronden zodat de club die zomer de transfermarkt op kon. PSV wist die zomer het geld te besteden aan spelers als Dries Mertens en Kevin Strootman.

Voor miljoenen euro’s werden beide spelers overgenomen van FC Utrecht en later werden de twee internationals ook weer voor miljoenen euro’s door verkocht aan Napoli en AS Roma. In die zomer kocht PSV ook Tim Matavz van FC Groningen maar dat betrof eigenlijk plan B. Het scheelde maar weinig of ook Marko Arnautovic was een PSV speler geweest. De transfer van de Oostenrijker was die zomer eigenlijk plan A maar ketste af omdat Werder Bremen spits Pizarro een blessure opliep, zoals het Eindhovens Dagblad omschrijft naar aanleiding van een gesprek met Fred Rutten en voormalig algemeen directeur Tiny Sanders.

Arnautovic ging later via Werder Bremen naar Stoke City, West Ham United en China. Het is niet bekend hoeveel PSV had moeten betalen aan Werder Bremen om Arnautovic van de Duitse club over te nemen. Op dit moment is hij met Oostenrijk actief op het EK. Na zijn doelpunt en uitbarsting tegen Noord-Macedonië is hij door de UEFA voor een wedstrijd geschorst. De spits mist daardoor de wedstrijd tegen Oranje donderdagavond.


Vorig artikelOranje tegen Oostenrijk zonder geschorste bijna PSV’er Marko Arnautovic
Volgend artikelOok in Istanbul wordt loting tegen ‘sterk, nieuw en fris’ PSV als zwaar omschreven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in