Galatasaray greep op slotdag nipt naast Turkse titel

Galatasaray greep op slotdag nipt naast Turkse titel
2 min

PSV is woensdag tijdens de loting voor de tweede voorronde van de UEFA Champions League gekoppeld aan Galatasaray. Een kennismaking met het huidige team uit Istanbul.

Het had niet veel gescheeld of Galatasaray was direct geplaats geweest voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Op de slotdag van de Turkse competitie waren er met Fenerbahçe (79), Besiktas (81) en Galatasaray (81) drie kandidaten voor de titel. Fenerbahçe deed wat het moest doen en won met 2-1 door twee keer te scoren in extra tijd. Ook Galatasaray en Besiktas waren in eerste instantie op achterstand gekomen.

Bij ‘de Leeuwen’ vervulde de Nederlanders Ryan Babel en Halil Dervisoglu een hoofdrol door beide spelers wisten te scoren. De hoofdrol werd echter geen heldenrol doordat ook Besiktas uiteindelijk wist te winnen. Het doelsaldo van Galatasaray (44) was net te weinig voor die van de concurrent (45). Zodoende liep de club uit de historische stad plaatsing voor de groepsfase mis.

Vorig seizoen begon de Turkse ploeg de Europese campagne in de tweede voorronde van de Europa League. Het Azerbeidjaanse Neftçi werd toen met 3-1 opzij gezet. Een ronde later was het Kroatische Hajduk Split aan de beurt, waar met 2-0 van werd gewonnen. Het continentale avontuur eindige echter voortijdig toen in de Play-offs Rangers FC met 2-1 te sterk was. 

Met onder andere Radamel Falcao en Arda Turan heeft het krachthuis uit de Super Lig een aantal bekende namen in de gelederen. De Nederlandse Ryan Donk is, net zoals Babel, een van de eerste namen die coach Fatih Terim op het wedstrijdformulier zet. Het contract van de middenvelder, die afgelopen maart zijn debuut maakte in de nationale selectie van Suriname, loopt echter na 30 juni af. In tegenstelling tot PSV zijn de Turken nog niet actief geweest op de transfermarkt.