PSV stuit op Galatasaray in tweede voorronde Champions League

Reacties

PSV is woensdagmiddag tijdens de tweede voorronde van de Champions League gekoppeld aan Galatasaray. De duels worden gespeeld op 20 of 21 en op 27 of 28 juli. PSV speelt eerst thuis.

PSV stuit op Galatasaray in tweede voorronde Champions League
© Pro Shots

Galatasaray was met FC Midtjylland en Rapid Wien een van de drie mogelijke tegenstanders, het is dus de nummer twee van Turkije geworden. De club van Ryan Babel, Ryan Donk en Ömer Bayram (ex-NAC) liep de landstitel afgelopen seizoen op doelsaldo mis en moet zich dus net als PSV via de voorronden zien te plaatsen.

Galatasaray ontbrak vorig seizoen net als PSV in de Champions League. De Turkse topclub strandde in de Europa League-voorronden tegen Rangers FC. De twee seizoenen ervoor was Cim Bom Bom als kampioen van Turkije (2018 en 2019) wel van de partij in het miljardenbal. Beide keren was de groepsfase het eindstation.

De laatste keer dat PSV en Galatasaray elkaar in Europees verband troffen was in het seizoen 2006/07. Toen wonnen de Eindhovenaren (onder leiding van Ronald Koeman beide duels in de groepsfase van de Champions League: 1-2 en 2-0. In totaal troffen beide clubs elkaar zes keer in Europa. PSV won vier van die duels, Galatasaray twee.

Historie PSV tegen Galatasaray

Seizoen Competitie Resultaat Goals PSV
2006/07 Champions League 2-0 (t) Simons, Koné
2006/07 Champions League 1-2 (u) Kromkamp, Koné
2001/02 Champions League 2-0 (u) -
2001/02 Champions League 3-1 (t) Bruggink, Faber, Kezman
1987/88 Europa Cup I 2-0 (u) -
1987/88 Europa Cup I 3-0 (t) Gillhaus, Koeman, Koot

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV stroomt als nummer twee van de Eredivisie in in het zogeheten League Path. Bij een zege gaat de ploeg van Roger Schmidt naar de derde voorronde, waarvoor Benfica, RC Genk, AS Monaco, Shakhtar Donetsk en Spartak Moskou al geplaatst zijn. Uiteindelijk liggen er twee tickets klaar in de laatste voorronde (de play-offs).

Als PSV strandt in het voorportaal van de Champions League, maakt het nog kans op deelname aan de Europa League. Bij een nederlaag in de tweede voorronde komt het terecht in de derde voorronde van de Europa League. Wordt PSV uitgeschakeld in de derde voorronde of de play-offs, dan gaat het direct naar de groepsfase.

PSV begint op 25 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en houdt een trainingskamp in Duitsland. Met doelman Joël Drommel, de Braziliaanse verdediger André Ramalho en de Oostenrijkse back Philipp Mwene presenteerde de club tot nu toe drie nieuwe spelers. Voor Denzel Dumfries en Donyell Malen bestaat interesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.