PSV en Feyenoord krijgen duidelijkheid over eerste opponent in Europa

Reacties

Het EK is in volle gang, maar PSV en Feyenoord krijgen deze woensdag al meer te weten over de (mogelijke) tegenstanders in de voorrondes van de Champions League en de Conference League.

PSV en Feyenoord krijgen duidelijkheid over eerste opponent in Europa
© Pro Shots

PSV krijgt vanaf 12.00 uur tijdens de loting voor de tweede voorronde van het miljardenbal (speeldata 20/21 en 27/28 juli) te weten wie het over ruim een maand treft: Rapid Wien (Oos), Galatasaray (Tur) of FC Midtjylland (Den). De Eindhovenaren hebben net als Celtic en Sparta Praag een beschermde status bij de loting.

PSV stroomt als nummer twee van de Eredivisie in in het zogeheten League Path. Bij een zege gaat de ploeg van Roger Schmidt naar de derde voorronde, waarvoor Benfica, RC Genk, AS Monaco, Shakhtar Donetsk en Spartak Moskou al geplaatst zijn. Uiteindelijk liggen er twee tickets klaar in de laatste voorronde (de play-offs).

Als PSV strandt in het voorportaal van de Champions League, maakt het nog kans op deelname aan de Europa League. Bij een nederlaag in de tweede voorronde komt het terecht in de derde voorronde van de Europa League. Wordt PSV uitgeschakeld in de derde voorronde of de play-offs, dan gaat het direct naar de groepsfase.

Feyenoord
Voor Feyenoord is het hoofdtoernooi van de Conference League als winnaar van de play-offs om Europees voetbal het maximaal haalbare. De Rotterdammers stromen in tijdens de tweede voorronde van het nieuwe toernooi, hebben een beschermde status en krijgen woensdag vanaf 13.30 uur te horen wie op 22 en 29 juli de mogelijke tegenstander is.

mogelijke tegenstanders Feyenoord

FK Decic (Mon) of FC Drita (Kos)
Racing FC Union Lëtzebuerg (Lux) of Breidablik (IJs)
La Fiorita (Smr) of Birkirka FC (Mal)
Sfintul Gheorge (Mol) of FK Partizani (Alb)
Pogon Szczecin (Pol)

Feyenoord zal daarna nog twee voorrondes moeten overleven om tot de winterstop Europees voetbal te spelen. Door het coëfficiënt zullen de Rotterdammers wel telkens geplaatst zijn tijdens de loting, waardoor ze een op papier zwakkere broeder zullen treffen. Vitesse stroomt tijdens de derde voorronde van de Conference League in, AZ doet dat in de play-offs van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.