3 min
jeugd

De teams van de PSV Academy oefende afgelopen weekend tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Dat leverde niet altijd het gewenste resultaat op, maar het belangrijkste is dat de bal weer rolt.

PSV O13 verliest na doelpuntenregen
Op PSV Campus de Herdgang nam PSV O13 het als eerste op tegen AZ. In een wedstrijd met maar liefst acht doelpunten trokken ze niet aan het langste eind. Na drie keer op gelijke hoogte te zijn gekomen zagen ze de Alkmaarders uiteindelijk uitlopen naar 3-5. Met twee assists kan Soudias El Hadji echter trots terugkijken.

Doelpuntenmakers: Appiah, Osei, Martens

PSV O14 scoort twee keer uit vrije trap en wint ruim
De jongens van O14 tekende voor een prachtresultaat en versloegen de Alkmaarders met 5-0. Opvallend was dat de eerste twee goals direct uit de vrije trap werden gescoord, waarvan de tweede genomen door Noah Fernandez snoeihard in de kruising werd geschoten. Daarna bleef PSV hoog druk zetten waardoor er verder werd uitgelopen.

Doelpuntenmakers: Aigbosuria, Fernandez, Cornecion (2), Dumbili

PSV O15 vergeet kansen af te maken
Uit in Alkmaar weet PSV O15 in eerste instantie meerdere kansen af te dwingen. De ploeg van de nieuwe O15-trainer Hidde van Boven vergat zichzelf te belonen na de goede openingsfase en betaalde daarvoor later de rekening. Door tegendoelpunten in de 17e, 52e, en 69e minuut gingen ze onderuit met 3-0.

PSV O16 heeft aan twee goals niet genoeg
Ook PSV O16 reisde af naar Noord-Holland voor een oefenpot. Het kreeg echter al gauw de deksel op de neus, want na negen minuten moest het al een tegentreffer incasseren. Twintig minuten later kon het nog iets terugdoen en kwam het op gelijke hoogte. In de wedstrijd die zeventig minuten duurde liep AZ daarna na 3-1 uit. Even kwam PSV terug in de wedstrijd, maar in de 67e minuut deed AZ hen definitief de das om. Eindstand: 4-2

Doelpuntenmakers: Bouhoudane, Bawuah

PSV O17 wint van oudere lichting
PSV O17 speelde op vrijdag al een oefenduel in Friesland tegen de O18 van sc Heerenveen. Er werd door de ploeg van de afscheid nemende trainer Vincent Heilmann op knappe wijze gewonnen van de oudere lichting. Het oefenduel eindigde in 2-3 winst voor PSV.