Miljoenen zien Dumfries schitteren: 'Fantastisch Moment'

Miljoenen zien Dumfries schitteren: 'Fantastisch Moment'
2 min

5.5 miljoen Nederlanders zagen Denzel Dumfries zondagavond de hoofdrol opeisen tijdens de eerste wedstrijd van Euro 2020. In Amsterdam bekroonde de rechtsback een indrukwekkende wedstrijd met de winnende treffer tegen Oekraïne.

Stieren
“Denzel was de hele wedstrijd aan het ‘stieren’”, omschreef Daley Blind het optreden van zijn teamgenoot bij het Nederlands elftal. Als een volleerd wingback denderde Dumfries de hele wedstrijd langs de rechterflank. Hij was de Nederlander met de meeste balcontacten in de vijandelijke zestien, creëerde met zijn loopacties chaos bij Oekraïne, miste een aantal kansen, maar was net zo goed betrokken bij alle treffers van het Nederlands elftal. De allesbepalende maakte hij zelf.

Opzoek
“Cody (Gakpo, red.) en Donyell (Malen, red.) zeiden al dat ik vanavond ging scoren, serieus”, zei Dumfries, die door de UEFA werd uitgeroepen tot man van de wedstijd. “Ik ben blij dat het vanavond was. In dit systeem kom je veel voor de goal. Ik was er echt naar op zoek, vooral nadat ik die eerste kans miste. Een fantastisch moment, dat was het. De bondscoach geeft met gelukkig veel vertrouwen. Hij praat veel met mij, vertelt wat er gevraagd wordt. Nu is het zorgen dat ik doorgroei in mijn rol.”