BILD heeft groot Malen-nieuws: 'BVB heeft 30 miljoen over voor 'Holland-Rakete''

BILD heeft groot Malen-nieuws: 'BVB heeft 30 miljoen over voor 'Holland-Rakete''

13-06-2021 23:56 Laatste update: 14-06-2021 00:05
142

Na Nederland-Oekraïne is er groot nieuws over Donyell Malen doorgekomen. Borussia Dortmund heeft dertig miljoen euro over voor de Oranje-international, meldt BILD.

Met de komst van de 'Holland-Rakete' moet er ingespeeld worden op een vertrek van Jadon Sancho, meldt BILD. Een transfer van Malen kan echter pas beklonken worden als Sancho definitief vertrokken is. Manchester United jaagt al lange tijd op de Engelsman, maar zou vooralsnog 'slechts' zeventig miljoen euro willen betalen, twintig miljoen onder de vraagprijs van BVB.

Wedden

Meer odds

BILD berichtte onlangs al dat Dortmund uiterlijk eind juli duidelijkheid wilde hebben over Sancho, die nog twee jaar vastligt bij zijn huidige werkgever. Maar als deze hobbel eenmaal genomen is, worden er geen beren meer op de weg verwacht. In dat geval ligt de weg naar Dortmund open voor Malen, klinkt het in Duitsland.

Malen kwam als jeugdspeler uit voor Ajax en Arsenal en streek in 2018 bij PSV neer. Nadat hij in zijn eerste seizoen als stand-in van Luuk de Jong fungeerde, groeide hij uit tot eerste spits én Oranje-international. In 116 officiële optredens was hij goed voor 55 doelpunten en 24 assists. Vorig seizoen werd hij met negentien treffers vice-topscorer van de Eredivisie, alleen Giorgos Giakoumakis (VVV-Venlo) eindigde boven hem.