Het zou PSV heel goed uitkomen als Manchester United de Europa League wint

17 mei 2021 om 12:24 • Aangepast 17 mei 2021 om 13:01
nl
Met uitzondering van enkele internationals gaat de PSV-selectie de komende weken op vakantie. Het is vreemd genoeg nog onzeker wanneer de spelers zich weer moeten melden op de Herdgang voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat heeft allemaal te maken met de vraag of Manchester United de Europa League-finale wint.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Door het behalen van de tweede plek in de Eredivisie heeft PSV zich geplaatst voor de tweede voorronde van de Champions League. De eerste wedstrijd van dat tweeluik wordt al gespeeld op 21 of 22 juli, ongeveer tien dagen na de EK-finale. Toch is er ook nog een mogelijkheid, dat PSV die tweede kwalificatieronde kan overslaan. Daarvoor moet PSV hopen op Europees succes van Manchester United.

Ronde overslaan?
De Engelse grootmacht staat op woensdag 26 mei namelijk in de finale van de Europa League tegen het Spaanse Villareal. De club die de Europa League wint, plaatst zich automatisch voor de Champions League van komend seizoen.

Maar United heeft zich via de eigen competitie al geplaatst voor de Champions League. Mocht United de Europa League winnen, heeft de Engelse club twee tickets in de hand. En dat kan natuurlijk niet.

Het ticket van United schuift in dat geval door naar de nummer drie van de Franse competitie (op dit moment AS Monaco), die daardoor geen voorronde Champions League hoeft te spelen. En dat betekent dan weer dat PSV een ronde mag overslaan.

Meer tijd
Dat zou heel gunstig zijn voor de Eindhovenaren. PSV hoeft dan maar twee voorrondes te overleven in plaats van drie om het hoofdtoernooi te bereiken. De Eindhovenaren kunnen daardoor later beginnen aan de voorbereiding, wat met het oog op het komende EK niet verkeerd is. Dat betekent weer dat technisch manager John de Jong net wat meer tijd heeft om de selectie op tijd op orde te krijgen.

De derde voorronde in de Champions League start namelijk pas op 3 en 4 augustus, twee weken na de tweede voorronde. Als Villareal de Europa League wint, wint zij het directe ticket voor de Champions League en moet PSV zich toch al in de tweede voorronde melden.

Start voorbereiding
Trainer Roger Schmidt heeft zijn spelers vooralsnog meegegeven dat ze zich op 25 juni weer moeten melden voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Mocht Manchester United de Europa League winnen, dan mogen de PSV-spelers een weekje langer van de vakantie genieten en begint PSV in het eerste weekend van juli aan de voorbereiding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.