Met zijn grote voeten hoopt Gakpo zich in de kijker te spelen bij Oranje

Met zijn grote voeten hoopt Gakpo zich in de kijker te spelen bij Oranje
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters

De stuurvoeten van Gakpo
Een bijzonder interview afgelopen zondag bij ESPN. Daar sprak Hans Kraay Jr. met Cody Gakpo over de maat van zijn schoenen. “Hierom stuur jij de ballen dus altijd in de verre hoek, je hebt stuurvoeten”, zegt Kraay Jr. verwonderd over de schoenmaatjes 46 van Gakpo. “Het geplaatst schieten heb ik geleerd van mijn vader”, lacht de Eindhovenaar die vrijdag te horen kreeg dat hij bij de voorselectie zit van Oranje. De aanvaller denkt dat hij zijn oproep heeft verdiend doordat hij dit jaar constanter is geworden in zijn spel. “Het verval was na een goede wedstrijd te groot. Dit seizoen heb ik me daarin ontwikkeld.”

Gerbrands blikt terug en kijkt vooruit
Toon Gebrands blikt bij de NOS terug op het seizoen dat zondag met een 1-1 gelijkspel in Utrecht werd afgesloten. De Algemeen Directeur noemt de tweede plaats het maximaal haalbare en ziet aanknopingspunten voor de toekomst. “We hebben stappen gemaakt, dus we liggen op koers om weer prijzen te gaan winnen."

Van Dorp: ‘Het shirt van PSV heb ik altijd met trots gedragen
Dertien jaar lang was Kyan van Dorp verbonden aan PSV. De goalie vertrekt transfervrij naar een nog onbekende bestemming. Hij zegt met weermoed terug te kijken op zijn periode in Eindhoven. "Het is helemaal geen schande dat het stopt, maar jammer vind ik het wel. Het shirt van PSV heb ik altijd met trots gedragen en ik voel me nergens te groot voor nu het voor mij hier in Eindhoven ophoudt. Ik zou heel graag volgend jaar weer in de Keuken Kampioen Divisie willen spelen.”

Jeroen Zoet Man of the Match op laatste speeldag
Mede door een liesblessure kwam Jeroen Zoet dit seizoen slechts beperkt in actie voor Spezia Calcio. Zondagmiddag mocht hij zijn opwachting weer maken voor de Italianen. Met Zoet in de goal werd er met 4-1 gewonnen van Torino en daarmee zijn hij en zijn team zeker van handhaving in de Serie A. De keeper uit Veendam werd alleen gepasseerd uit een strafschop en werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Spelers naar de diepe ballen schreeuwen
In het ED vertellen een aantal supporters van PSV over het seizoen waarin ze enkel voetbal konden kijken op een scherm. “Er is zo niets aan. Geen beleving, niets. Die voetballers missen dat ook. Vanaf de Oosttribune kunnen wij als groep zo'n speler naar een diepe bal schreeuwen die nog net te halen is. Nu heb je totaal geen invloed.” Over het verlengen van hun seizoenkaart twijfelen ze niet. “Al lang en breed betaald.”

PSV1
club