NOS VoetbalAangepast

Napoli beëindigt zegereeks Internazionale, Atalanta te sterk voor Juventus

Einde zegereeks koploper Internazionale na 1-1 gelijkspel bij Napoli

Internazionale heeft in de Serie A na elf zeges op rij punten gemorst. Napoli hield de koploper in Napels op 1-1.

Inter had voor rust het geluk niet aan zijn zijde. Zo raakte Romelu Lukaku de lat en de paal en kwam Napoli op voorsprong via Inter-doelman Samir Handanovic, die de bal na een ongelukkige botsing met Stefan de Vrij in eigen doel werkte.

Na rust kwam Inter via een streep van Christian Eriksen snel langszij. In het saaie restant werd niet meer gescoord. Ondanks het puntenverlies staat Inter nog altijd negen punten voor op nummer twee AC Milan.

Atalanta wint voor het eerst in twintig jaar thuis van Juventus

Atalanta won voor het eerst sinds 2001 in Bergamo een competitiewedstrijd tegen Juventus. De nummer vier van Italië, waar Marten de Roon een basisplaats had en Hans Hateboer en Sam Lammers ontbraken, klopte de nummer drie met 1-0.

Ruslan Malinovsky viert de 1-0 van Atalanta

Na twee kansen voor Atalanta kreeg Juventus, met Matthijs de Ligt maar zonder Cristiano Ronaldo, drie mogelijkheden. Berat Djimsiti haalde een bal van Alvaro Morata van de lijn, keeper Pierluigi Gollini hield Weston McKennie van scoren af en De Ligt kopte ruim langs de kruising.

Ook na rust kregen beide ploegen volop kansen. Wojciech Szczesny verrichtte enkele prima reddingen, maar was kansloos toen vlak voor tijd een schot van Ruslan Malinovsky door Alex Sandro van richting werd veranderd.

Milan houdt tweede plaats in handen

Door de zege klimt Atalanta naar de derde plek in de Serie A, op twee punten van AC Milan, dat eerder op de dag een kleine 2-1 overwinning boekte op Genoa.

De spelers van Milan vieren de 1-0 van Ante Rebic tegen Genoa

Ante Rebic zette Milan na dertien minuten op voorsprong, nadat een vrije trap via het hoofd van Kevin Strootman bij de Kroaat terecht was gekomen. Voormalig Milan-aanvaller Mattia Destro kopte vlak voor rust uit een corner hard raak, waardoor Genoa de hoop op een punt mocht koesteren.

Gianluca Scamacca, die in de jeugd van PSV speelde (2015-2017) en in 2019 een half jaar voor PEC Zwolle uitkwam, hielp Milan met een eigen doelpunt uiteindelijk aan de winst.

Strijd om Champions League

De strijd om kwalificatie voor de Champions League blijft onverminderd spannend. Internazionale is op weg naar de landstitel, maar Milan, Juventus, Atalanta, Napoli en Lazio komen nog in aanmerking voor de overige drie startbewijzen voor het miljardenbal.

AS Roma, dat afgelopen donderdag Ajax uitschakelde in de kwartfinales van de Europa League, zag de hoop op de topvier vervliegen dankzij een 3-1 nederlaag tegen de nummer vijftien Torino.