PSV Vrouwen verslaat ajax en bereikt bekerfinale

2 min

PSV Vrouwen heeft de finale van het bekertoernooi bereikt. De formatie van trainer Rick de Rooij was met 1-0 te sterk voor de Amsterdammers. In de finale treedt PSV Vrouwen aan tegen ADO Den Haag.

Doelpunt Leuchter
PSV Vrouwen begon matig aan het duel met Ajax Vrouwen. De Amsterdammers namen in de beginfase het initiatief, maar Sari van Veenendaal wist haar doel schoon te houden. De ploeg van De Rooij beet van zich af en na tien minuten brak Romee Leuchter de ban. Een voorzet vanaf de linkerflank viel in het net en dat betekende de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Het verloop van de eerste helft verliep stroef. Veel overtredingen aan beide kanten zorgde voor weinig tempo in de wedstrijd.

Tweede helft
In de tweede helft was het opnieuw rommelig van beide kanten. Ajax en PSV kregen enkele kansjes, maar beide keepsters werden niet echt getest. Joelle Smits was nog dichtbij de 2-0 om de wedstrijd te beslissen, maar haar schot eindigde net naast. PSV hield stand en treedt in de finale aan tegen ADO Den Haag op 5 juni.