Hans Kraay: 'Ik heb de indruk dat hij zelf ook graag naar Ajax wil'

Hans Kraay: 'Ik heb de indruk dat hij zelf ook graag naar Ajax wil'

18-04-2021 13:03
212

Kiki Musampa zou een transfer van Mohamed Ihattaren naar Ajax toejuichen. De voormalig speler van de Amsterdammers denkt dat PSV te weinig heeft gedaan om de negentienjarige spelmaker te helpen, al wordt dat in Eindhoven ten stelligste ontkend.

"Bij Ihattaren heb ik het gevoel dat hij niet geholpen wordt en dat vind ik dan zonde", zegt Musampa bij Goedemorgen KNVB Beker van ESPN. "Als ik zijn trainer (Roger Schmidt, red.) hoor praten over hem... Ik denk: help zo'n jongen, neem hem in bescherming. Ik kijk van buiten, maar aan alles hoor je een schreeuw: help me! Ik heb niet de indruk dat dat gebeurt."

Musampa haalt een voorbeeld aan van het begin van het seizoen, toen Schmidt de spelmaker verweet dat hij te zwaar terugkwam van vakantie. "Ja, hij is misschien te zwaar teruggekomen. Maar denk ook even aan zijn leeftijd en zijn persoonlijke situatie", doelt de voormalig buitenspeler op het overlijden van de vader van Ihattaren. "Hij zit even in een dipje. Help hem. Het feit dat hij roept na een doelpunt: ze willen me kapot maken, dat is voor mij een teken."

Hans Kraay jr. vraagt Musampa of Ajax hem zou moeten halen voor de juiste prijs. "Honderd procent. We herkennen allemaal de potentie en het talent dat hij heeft. We weten allemaal dat hij heel goed kan voetballen." Ook Kraay ziet het wel gebeuren. "Ik heb de indruk dat hij zelf ook graag naar Ajax wil", stelt de analist. Musampa: "Één plus één is twee, zou ik zeggen. Het gaat erom dat je die jongen aan de praat krijgt, maar je moet hem wel helpen. Hij heeft het nodig."