'Met alleen een spits van veertig miljoen euro is het lek niet boven bij PSV'

'Met alleen een spits van veertig miljoen euro is het lek niet boven bij PSV'

17-04-2021 21:29
185

Harrie Timmermans, de voorzitter van de supportersvereniging van PSV, verwacht dat zijn club verstandig omgaat met het extra geld dat de club ter beschikking gaat krijgen. De Eindhovenaren krijgen naar verluidt een financiële injectie van zo'n vijftig miljoen euro.

Diverse investeerders helpen PSV aan dat bedrag geholpen en diverse fans hopen nu dat de club klappers gaat maken op de transfermarkt. "Met alleen een spits van veertig miljoen euro is het lek niet boven", brengt Timmermans daar in gesprek met het Eindhovens Dagblad tegenin. "Op de lange termijn betalen investeringen in het stadion en de jeugdopleiding zich misschien wel beter uit. Ik denk dat de gemiddelde fan ook wel snapt dat de club wat duurzamer investeert."

Als de Eindhovenaren besluiten om een groot deel niet aan transfers uit te geven, zou Ajax daar op korte termijn gebruik van kunnen maken door verder weg te lopen. Daar is de voorzitter van de supportersvereniging echter niet bang voor. "De geschiedenis van de Eredivisie leert dat er nog nooit een club tien jaar achter elkaar kampioen is geworden. Geld zegt niet alles en PSV heeft eerdere successen ook vaak te danken gehad aan slim scouten en door te innoveren."

Rik Elfrink, PSV-watcher namens het Eindhovens Dagblad, vertelde vrijdagavond bij Veronica Inside dat de club serieus meer financiële armslag zal krijgen. Robert van der Wallen, president-commissaris van PSV, legde later uit dat dat geld gebruikt zal worden voor 'investeringen in het stadion, faciliteiten op de PSV Campus en de jeugdopleiding'. Hij sloot niet uit dat er ook spelers van het extra geld gehaald kunnen worden.