Julie Biesmans (l) en Jannette van Belen (r)
NOS Voetbalโ€ข

Vrouwen ADO naar bekerfinale na zege op Twente

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zich geplaatst voor de finale van de KNVB-beker voor vrouwen. De drievoudig bekerwinnaar (2012, 2013, 2016) won in Enschede met 3-2 van FC Twente, dat de cup twee keer binnensleepte (2008, 2015).

Het favoriete Twente kreeg geen penalty na hands van Amber Verspaget en kwam uit een prima aanval op 1-0 door Anna-Lena Stolze. Ondanks de druk van Twente kreeg ADO voor rust enkele goede kansen. Nikki IJzerman schoot op de lat en Jannette van Belen maakte gelijk.

Kort na rust zette Rieke Dieckmann Twente op aangeven van uitblinker Renate Jansen op 2-1. Twee blunders kostten FC Twente de kop. Liz Rijsbergen scoorde nadat keepster Daphne van Domselaar haar zomaar de bal gegeven had en IJzerman knalde de bal in de kruising na een foute pass van Suzanne Giesen.

Zondag spelen PSV en Ajax om de andere finaleplaats. De eindstrijd wordt op zaterdag 5 juni gehouden in Almere.