PSV Vrouwen in halve finale TOTO KNVB Beker

PSV Vrouwen in halve finale TOTO KNVB Beker
2 min
Vrouwen

Het vrouwenteam speelt aanstaande zondag om 12.15 uur de halve finale van het landelijke bekertoernooi. Op PSV Campus De Herdgang ontvangt het team van coach Rick de Rooij tegenstander Ajax in de strijd om een finaleplaats.

Dit seizoen zijn de amateurclubs wegens de coronasituatie uitgesloten voor het landelijke bekertoernooi. Via winst tegen PEC Zwolle (3-0) in de kwartfinale plaatste PSV zich voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Ajax. De andere halve finale wordt gespeeld tussen FC Twente en ADO Den Haag. PSV Vrouwen reikte in het verleden drie keer tot de bekerfinale, waarin telkens Ajax Vrouwen de tegenstander was.  

Coach Rick de Rooij verwacht zondagmiddag een echte bekerkraker in Eindhoven. ‘’Ik verwacht een open wedstrijd met twee ploegen die veel strijd leveren, aanvallend willen voetballen en aan elkaar gewaagd zijn. Het is een wedstrijd op zich, waarin alles zal worden gegeven. Een mooie wedstrijd, die voor de supporters gelukkig weer live is te volgen op televisie. Er is afgelopen periode een groot beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van de groep. De focus is goed en we moeten er als team zondag weer staan.’’

De Rooij kan in ieder geval geen beroep doen op de geblesseerden Laura Strik, Kyah Simon en Melanie Bross. Vraagtekens voor het duel zijn nog Anika Rodriguez, Jeslynn Kuijpers en Georgina Carreras. De wedstrijd PSV Vrouwen – Ajax Vrouwen wordt zondag om 12.15 uur live uitgezonden op ESPN.