PSV maakt megaklapper: kapitaalinjectie van 50 miljoen euro in aantocht

Reacties

PSV gaat financieel een flinke slag slaan bij het achtervolgen van Ajax. Dankzij een speciale constructie zijn de Eindhovenaren binnenkort tientallen miljoenen euro's rijker.

PSV maakt megaklapper: kapitaalinjectie van 50 miljoen euro in aantocht
© Pro Shots

De huidige nummer twee van de Eredivisie heeft in de voorbije periode onderzocht hoe het zijn financiële positie kan verbeteren. Zo is gekeken naar de voordelen van een beursgang en zijn ook de plus- en minpunten van het in zee gaan met een rijke eigenaar op een rij gezet. PSV heeft besloten voor geen van die opties te kiezen.

De Eindhovenaren kiezen voor een constructie met meerdere investeerders in een partnerfonds, in lijn met hoe de club al grote bedrijven uit de regio bij elkaar bracht onder de naam Metropoolregio Brainport Eindhoven. Het bundelen van de krachten door meerdere steungevers gaat PSV een flinke financiële impuls opleveren. Ook wordt het stadion ingezet om extra geld te genereren, middels een nieuwe hypotheek.

Miljardair Robert van der Wallen is een van de initiatiefnemers. De ondernemer die ook wel bekend staat als de zegeltjeskoning is bij PSV ook de voorzitter van de raad van commissarissen. Hij speelde ook een grote rol in het zoeken naar de beste mogelijkheid om financieel een grote slag te slaan.

De nieuwe plannen moeten het budget een impuls van zo'n vijftig miljoen euro geven. Dat moet in het komende halfjaar gebeuren. Een deel daarvan wordt op relatief korte termijn al geïnvesteerd in de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.