Doan talent van de maand, Guti richt zich op Gold Cup

Doan talent van de maand, Guti richt zich op Gold Cup
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters

Guti richt zich op Gold Cup
Voor Érick Gutiérrez zal het seizoen anders lopen dan gehoopt. De Mexicaan is nog maar net terug van een zware blessure of de volgende doet zich alweer op. Guti is momenteel in Mexico om te revalideren. Het Eindhovens Dagblad meldt ondertussen dat de middenvelder zich richt op de Gold Cup. Het internationale toernooi waar wordt bepaald welk land uit Midden- en Noord-Amerika zich de beste mag noemen.

Jordan Teze even terug op het oude nest
Hij doorliep de hele jeugdopleiding van PSV, maar ook Jordan Teze is gewoon begonnen bij een amateurvereniging. Bij RSC Alliance maakte Teze zijn eerste stappen als voetballertje. Hier raakte ik voor het eerst een bal aan. Als ik niet bij Alliance was begonnen, was ik misschien nooit zo ver gekomen.’’ Voor even keert de verdediger terug op het oude nest, waar de nieuwe generatie hem overspoelt met vragen. “Wie de beste PSV’er is? Donyell Malen of Mario Götze.”

Aanvoerder Jong PSV klaar voor volgende stap
Hij is de aanvoerder van Jong PSV, echtgenoot en een trotse vader. Tijn Daverveld speelt al drie seizoenen bij de belofte en hij heeft het naar zijn zin. In het ED vertelt hij van plan te zijn om komende zomer een nieuwe stap te maken. "Het liefst bij PSV. Lukt dat niet, dan kijk ik in goed overleg met de club wat de beste stap zou zijn. Maar eerst het huidige seizoen goed afmaken, dat is wat nu telt.”

Doan talent van de maand in de Bundesliga
Op Instagram deelt een trotse Ritsu Doan een foto waarop hij een grote beker in handen heeft. Doan is in de Bundesliga namelijk uitgeroepen tot talent van de maand. De Japanner miste, sinds hij PSV op huurbasis verliet, nog geen wedstrijd. Voor Arminia Bielefeld was hij vier keer trefzeker in 29 wedstrijden. Nu wordt hij doormiddel van een persoonlijke prijs beloond voor zijn ontwikkeling.

Nieuwe podcast over legendarische uitwedstrijden
In de ‘ThoseWereTheDays Podcast’ zijn er elke aflevering supporters te gast die vertellen over legendarische uitwedstrijden. In de nieuwste aflevering worden ervaringen in Oost-Europa gedeeld. “Er kwam opeens en groep boze Russen de metro ingestormd. Sommigen sprongen er meteen uit, maar wij hadden gelukkig Rusland-sjaaltjes om. We vielen dus niet zo op. Anders waren we daar in de problemen gekomen.”