Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV bijzonder ineffectief uit corners dit seizoen

15 april 2021 21:20 - Peesjevee Podcast
Foto: Pro Shots

PSV bijzonder ineffectief uit corners dit seizoen; image source: Pro Shots

PSV en corners blijkt dit seizoen geen gelukkige combinatie. Guus Peters van de Volkskrant zocht uit dat PSV tot nu toe pas drie keer uit een hoekschop wist te scoren in de Eredivisie dit seizoen, zo geeft hij aan in de Peesjevee Podcast. Alleen Sparta en FC Emmen wisten dit seizoen minder vaak te scoren.

Verhoudingsgewijs is het verschil tussen de andere ploegen bovenin ook erg groot. Gemiddeld genomen heeft PSV 58 corners nodig om te scoren. Feyenoord wist al 12 keer uit een hoekschop te scoren, terwijl Ajax met 8 treffers en AZ met 7 doelpunten ook vaker doeltreffend was. AZ heeft gemiddeld maar 14 hoekschoppen nodig gehad om tot een doelpunt te komen, terwijl Ajax met een gemiddelde van 26 corners ook een stuk sterker is.

Ook is uitgezocht hoe het verschil was in de periode van Luuk de Jong. Toen had PSV gemiddeld genomen 18 hoekschoppen nodig om te scoren.




Discussieer mee op de forums


Tags

corners ineffectief emmen eredivisie feyenoord jong peesjevee peters podcast sparta uitgezocht verhoudingsgewijs volkskrant

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Misschien moeten ze beginnen met dat gekke met z’n tweeen bij de cornervlag staan als de bal toch wel ineens wordt genomen. Zet dat extra mannetje maar rand zestien.
+6/-0

 
VHTLsaw (geschorst)
3 jaar geleden
Goed idee. Ik snap daar ook niets van. Dat mannetje kan zich beter positioneren op de achterste punt van de 16, waar heel vaak doorschietende of weggekopte ballen terecht komen. Zonder dat ik daar nu een PSVer zie staan.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden
Dat is dan voor "de verrassing". Maar dan loopt er eentje van de twee 10 seconden voordat hij getrapt wordt weg. Dat verrast mij dan, het werkt dus wel.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Tja.. als je geen goede koppers hebt dan is het best logisch om het voetballend te proberen.

Ik erger me veel meer aan de inworpen die structureel balbezit voor de tegenstander opleveren.
+1/-0

3 jaar geleden
Is ook niet iets van alleen dit seizoen volgens mij. Zie al jaren geen corner meer voorbij de eerste paal komen...
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden
De beroemde Bruggink-corner. Dan gingen wij al met onze handen voor ons gezicht en zak staan...
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
3 jaar geleden
En uit vrije trappen.
En uit Vollgasfussball.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Inderdaad, "uit corners" had wel weggelaten kunnen worden.
+2/-0

3 jaar geleden
Zou ook niet weten wie onze beste aanvallende kopper is. Boscalgi? Zonder luchtmacht scoort je niet veel uit corners dus geen verassende statistiek. Zal ook een grote marge geluk/toeval bij zitten. Volgend jaar maar weer eens een beer als CV die voorin ook wat gevaar kan stichten.
+1/-0

3 jaar geleden
Dat was mij nou nog totaal niet opgevallen.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik geef een voorzet voor een volgend onderzoek: 'scorend vermogen van de middenvelders van verschillende teams in NL'....... Komen wij ook niet goed uit. Heeft iemand het corneronderzoek gelezen/ gezien? Worden er conclusies getrokken waarom PSV bijvoorbeeld zo weinig scoort?
+1/-1

3 jaar geleden
Ik zou van de kop maken; "PSV bijzonder ineffectief dit seizoen"
+2/-0

3 jaar geleden
Haha ben benieuwd hoe de cijfers van de afgelopen 25 jaar eruit zien. Zie zijn volgens mij niet heel veel beter!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wij hadden het destijds altijd al over n.c., oftewel nutteloze corners... en werd er een keer toevallig wél gescoord, dan stond de n opeens voor nuttig. En kan je nagaan, dat speelde onder meer in de tijd van Luc Nilis. Er zijn maar weinig spelers in de PSV-historie met meer gevoel in hun been. Willy van der Kuijlen had de allerbeste traptechniek, Ronald Koeman benaderde het en misschien Coen Dillen. Het rendement uit de tijd van Skiete kan ik mij niet meer zo goed herinneren en naar dat uit de tijd van Het Kanon kan ik alleen maar gissen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik wilde de NC ook effe van stal halen, maar je was me voor!
Haha, de NC is van alle tijden...
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Jij zegt het en ik refereer aan periode Skiete. Hier volgt een saillant detail.

Ik ben nu de biografie van Willy van der Kuijlen door Frans van den Nieuwenhof aan het lezen, nadat deze 10 jaar op de boekenplank stof heeft liggen happen, en stuit net toevallig op het volgende gegeven.

Het betreft de return halve finale Europacup I tegen Saint Étienne in 1976 - 0-0 na 1-0 nederlaag uit en dus jammerlijke uitschakeling - en ik citeer deze passage:

"... De kracht ontbreekt om Saint Etienne te vellen, daar doet ook een cornerverhouding van 18-2 niets aan af. Van der Kuijlen speelt een vrij anonieme wedstrijd, waarin hij nauwelijks tot doelpogingen komt. Het blijft 0-0. Geen finale in Glasgow. ..."

Ik kan mij deze wedstrijd an sich nog vrij goed herinneren. Het was mijn allereerste bezoek aan wat toen nog het Philips Sportpark heette. Maar als mini-killertje staande aan de hand van vader killer op een volle L-tribune, overmand door de sensatie van het moment, ging het overgrote gedeelte van het veldspel natuurlijk aan mij voorbij. Om over de wedstrijdstatistieken nog maar te zwijgen.

Maar dat doet weinig af aan de eindconclusie: ja de nutteloze corner is van alle tijden!
+1/-0

3 jaar geleden
Met Dumfries, Boscagli en Vierge er heb 3 goeie koppers, daarnaast kan Malen het ook vrij redelijk, hoewel hij niet zo groot is, we missen wel Romero die het ook beheerst...
Maar het komt vooral door de diegene die de corners trappen imo, dat zou met Gakpo, Max, Götze en Ihattaren toch wel beter kunnen zou je denken...
+1/-0

 
Ik zie ze ook vaak met de hand omhoog zwaaien terwijl de bal niet eens de eerste paal haalt, best lachwekkend:-)
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage