'Transfer van Drommel naar PSV 'kogeltje rond', donderdag of vrijdag presentatie'

'Transfer van Drommel naar PSV 'kogeltje rond', donderdag of vrijdag presentatie'

15-04-2021 12:16 Laatste update: 12:22
77

Joël Drommel is vanaf volgend seizoen speler van PSV. Een transfer hangt al lange tijd in de lucht, maar het Eindhovens Dagblad meldt inmiddels dat de transfer van Drommel naar Eindhoven 'kogeltje rond' is.

PSV gaat de transfer donderdag of vrijdag officieel maken, zo weet de krant te melden. PSV betaalt naar verluidt een 'vast bedrag' van 3,5 miljoen euro voor Drommel. De sluitpost van FC Twente moest echter water bij de wijn doen om de deal tot stand te laten komen. Hij zag af van zijn percentage van de transferrechten. In Eindhoven ligt een contract voor vijf seizoenen klaar voor Drommel.

Twente kreeg de nodige kritiek te verwerken, omdat het in eerste instantie niet meewerkte aan een transfer. De Enschedeërs bleven vasthouden aan een hogere transfersom, PSV wilde daar niet aan meewerken. Problemen tussen Twente en kamp-Drommel waren er echter niet, gaf zaakwaarnemer Menno Beukema al aan. "Het is van ons uitgegaan, omdat het verschil tussen vraag en aanbod nogal groot was en we per se wilden dat er geen patstelling zou ontstaan. We zijn in onderlinge harmonie tot deze deal gekomen."